Doğalgazda ikinci indirim

Güncelleme Tarihi:

Doğalgazda ikinci indirim
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2002 13:32

BOTAŞ belediyelere verdiği doğalgaz satış fiyatında yüzde 6, sanayi kuruluşlarına verdiği gazda ise yüzde 10 indirim yaptı. İndirim 1 Şubat Cuma'dan itibaren geçerli olacak.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Zeki Çakan bir basın toplantısı düzenleyerek doğalgaz fiyatlarında ikinci bir indirim yapıldığı açıkladı. 1 Şubat tarihinden itibaren geçerli olacak rakamlara göre BOTAŞ dağıtım şirketlerine doğalgazın metreküpünü KDV hariç 213 bin 662 liradan satılacak. Cuma gününden itibaren satış fiyatları tüketiciye bu tutar üzerinden hesaplanarak satılacak. Bursa ve Eskişehir'de ise metreküp fiyatı 277 bin 761 olacak.

ANKARA ÖRNEĞİ

Belediyelerin dağıtım yaptığı illerde ise Botaş'ın belirlediği fiyatlara kar marjı konularak nihai fiyatın belirlediğine dikkati çeken Çakan, buna örnek olarak, EGO'nun Ankara'da 1 Ocak 2002 tarihinde 441 bin 712 lira olan doğalgaz tüketici satış fiyatının aynı kar marjıyla, 1 Şubat 2002 tarihinde 315 bin 151 liraya inmesi gerektiğini anlattı.


Bakan Çakan, uygulanan ekonomik program nedeniyle doğalgazdan alınan yüzde 18'lik kdv'nin indirilmesinin ise şu an için mümkün olmadığını kaydetti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!