Doğalgaza şubatta zam yok

Güncelleme Tarihi:

Doğalgaza şubatta zam yok
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2004 11:38

Doğalgaza, şubat ayında da zam yapılmayacak. Mart ayından itibaren EPDK'nın BOTAŞ için belirlediği toptan satış fiyatı üst sınırı, dolar kuru ve doğalgaz alım fiyatında önceki aylarda meydana gelen değişikliklere göre güncellenecek.

Haberin Devamı

Emekli aylıkları ile asgari ücret artışlarının bütçeye getirdiği 3 katrilyon lirayı aşkın yükün karşılanması için gündeme getirilen zam kalemleri arasında yer alan doğalgaza, şubat ayında da zam yapılmayacak.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) kararı çerçevesinde, ocak ayında

ELEKTRİĞE ZAM YOK 

Şubat ayında elektrik ve doğalgaz fiyatlarına zam yapılıp, yapılmayacağına ilişkin bir başka soruya da Bakan Güler, yapılmayacağı yanıtını verdi.

BOTAŞ için belirlenen toptan satış fiyatı üst sınırı,  şubat ayında da aynen geçerli olacak. Bu karar çerçevesinde BOTAŞ'ın, şubatta doğalgaz satış fiyatına zam yapmayacağı belirtildi. Söz konusu üst sınır, mart ayından itibaren dolar kuru ve doğalgaz alım fiyatında önceki aylarda meydana gelen değişikliklere göre güncellenecek.

Haberin Devamı

Bu çerçevede hükümetin de öngörmesi durumunda martta gaza zam yapılabileceği kaydediliyor.  BOTAŞ, dağıtım şirketlerine serbest tüketiciler ve aboneler için iki ayrı fiyattan gaz satacak. Bu uygulamayla dağıtım şirketlerinin sorumluluk alanında bulunan serbest tüketicilerle, BOTAŞ'tan gaz alan serbest tüketicilerin aynı fiyattan gaz tüketmesi hedefleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!