Doğal afetler devam edecek

Güncelleme Tarihi:

Doğal afetler devam edecek
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2018 22:00

Anadolu Sigorta Genel Müdürü İlhami Koç, iklim değişikliğinin etkisiyle, ‘hidro meteorolojik’ diye adlandırılan doğa olaylarının hayatın bir parçası haline geldiğini söyledi ve tüketicileri de önlem almaları konusunda uyardı.

Haberin Devamı

Koç, Mayıs ayında Ankara’da yaşanan sel baskını sonucu sadece Anadolu Sigorta’da açılan hasar dosyasının 1 milyon TL’yi aştığını belirterek, “Bu tür hidro meteorolojik olayların gerek büyük şehirlerde gerekse Anadolu şehirlerinde tüm yaz etkisini göstermesi bekleniyor. Geçen yılda farklı değildi, yıla kar ağırlığı hasarlarıyla başlamıştık, yaz aylarına geldiğimizde ise gündemimize sel ve dolu hasarları girmişti. Sadece 18 ve 27 Temmuz 2017’de İstanbul’da yaşanan sel ve dolu felaketlerinin şirketimize etkisi 82 milyon TL oldu” dedi. Koç, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Hidro meteorolojik olaylar sonucunda oluşan hasarlar, büyük oranda dolu ve sel kaynaklı araç hasarları ile konut ve işyerlerinde meydana gelen su baskınlarından oluşuyor. Maddi hasarları en aza indirmek için gerek araç gerekse konut ve işyerleri için bu riskleri de kapsayan sigortaları satın almak büyük önem taşıyor.”

BAKMADAN GEÇME!