Diyarbakır'da yetiştiriliyor! Avrupa ülkeleri ve ABD'ye ihraç ediliyor

Güncelleme Tarihi:

Diyarbakırda yetiştiriliyor Avrupa ülkeleri ve ABDye ihraç ediliyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2021 12:59

Diyarbakır ve Şanlıurfa’da bu yıl 10 bin dönümlük arazide yaklaşık 80 bin ton domates ekimi yapıldı. Büyük bir özenle kurutulan taze domatesler başta ABD, Almanya, Fransa ve İtalya olmak üzere birçok ülkeye ihraç ediliyor.

Haberin Devamı

Diyarbakır’da binlerce dekar araziye ekilen domatesler büyük bir özenle toplanıp kurutulmaya bırakıldı. Kurutulan organik domatesler, ambalajlandıktan sonra ihraç ediliyor. Domates üretici Muzaffer Işıklı, yüzlerce dönümlük alanda domates yetiştirmeye başladı. Işıklı, işçilerle birlikte topladıkları domatesleri sererek kuruttu. Elde edilen kuru domatesler spagetti ve pizzalarda sos olarak kullanılmak üzere başta ABD, Almanya, Fransa ve İtalya olmak üzere birçok ülkeye ihraç ediliyor.

'2 BİNE YAKIN KİŞİ ÇALIYOR'

Domatesin toplanması ve kurutulması işlemlerinde 2 bine yakın kişinin çalıştığını belirten domates üreticisi Muzaffer Işıklı, bölge ekonomisine önemli katkı sunduklarını söyledi. Diyarbakır ve Şanlıurfa’da 10 bin dönüm arazide ekimi yapılan domatesleri, özenle kuruttuktan sonra ihraç ettiklerini ifade eden Işıklı, şunları söyledi:

Haberin Devamı

Diyarbakırda yetiştiriliyor Avrupa ülkeleri ve ABDye ihraç ediliyor

"Avrupa ülkeleri başta olmak üzere birçok ülkeye kurutulmuş domatesleri gönderiyoruz. Ürünler her alanda kullanılıyor. Çünkü doğal ortamda yetiştirilen taze domatesler kurutulduktan sonra da lezzetinden bir şey kaybetmiyor. Bu nedenle yoğun bir talep var. Bizlerde bu talebi karşılıyoruz. Eylül ayına kadar 80 bin tona yakın domatesi kurutarak ihraç etmeyi hedefliyoruz."

Diyarbakırda yetiştiriliyor Avrupa ülkeleri ve ABDye ihraç ediliyor

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!