Diyarbakır’da TSO, Borsa ve DESOB’a soruşturma

Güncelleme Tarihi:

Diyarbakır’da TSO, Borsa ve DESOB’a soruşturma
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2016 13:15

DİYARBAKIR’da, Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ile Eş Başkan Fırat Anlı’nın gözaltına alınmasından bir gün sonra yazılı basın açıklamayla olaya tepki gösteren Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası ve Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğine soruşturma açıldığı ve soruşturma kapsamında Ankara’dan müfettiş gönderildiği belirtildi.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ile Eş Başkan Fırat Anlı’nın 25 Ekim’de yürütülen soruşturmalar kapsamında gözaltına alınmasından bir gün sonra Diyarbakır’da gözaltına alınmalarını protesto eden ve iş camiasını temsil eden 15 sivil toplum kuruluşu arasında yer alan Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (TSO), Ticaret Borsası ve Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (DESOB) ile ilgili soruşturma başlatıldığı belirtildi. 

Soruşturma nedeniyle Gümrük ve Ticaret Bakanlığından 2 müfettişin 2 gün önce Diyarbakır’a geldiği ve her üç kurumdan bölge ve evrakları isteyerek incelediği öğrenildi. Müfettişlerin ardından söz konusu kurumların yöneticilerinin ifadelerine başvuracağı belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!