Dinozor aşkına!

Güncelleme Tarihi:

Dinozor aşkına
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2015 01:05

Jurassic Park serisinin geçtiğimiz cuma vizyona giren yeni filmi ‘Jurassic Dünya’, 3 günde tüm zamanların en iyi açılışını yapan film oldu. 150 milyon dolara beyaz perdeye taşınan Jurassic Dünya, gösterime girdiği hafta sonu 511 milyon dolar hasılat yapmayı başardı. Film Türkiye’de de 145 bin kişi tarafından izlendi.

Haberin Devamı

HAFTASONU gösterime giren Jurassic Dünya, 3 günde 511 milyon dolarlık gişe hasılatıyla tüm zamanların en iyi açılışını yapan film oldu. 14 yıl sonra beyaz perdeye geri dönen ve tarihinin en pahalı filmi olan Jurassic World, 66 ülkede gösterime girdi. Film Türkiye’de ise 145 bin kişi tarafından izlenerek 2 milyon liralık hasılata ulaştı.

HASILAT DÜŞMÜŞTÜ

1993 yılında 63 milyon dolarlık bütçesiyle ilk defa gösterime giren Jurassic Park, gişede 1 milyar dolardan fazla hasılat yapmıştı. Film daha sonra dünyanın birçok ülkesinde özel TV kanallarına pazarlanarak rekor bir gelire ulaşmıştı. Film 4 yıl sonra 75 milyon dolara “Jurassic Park 2: Kayıp Dünya” adıyla tekrar beyaz perdeye taşınmış ancak gişede 700 milyon dolar hasılat yapabilmişti. Serinin son filmi ise 2001 yılında gösterime girdi. 93 milyon dolara mal olan film gişede sadece 366 milyon dolar hasılat yapabildi.

150 MİLYON $ HARCANDI


Serinin son filmi ise geçtiğimiz hafta sonu gösterime girdi. Bu sefer 3D’nin de etkisiyle sinemada seyirci çekmeyi başaran film, gişede 3 günde 511 milyon dolar hasılat yaptı. Tarihinin de en pahalı yapımı olan Jurassic Dünya, 150 milyon dolarlık bütçeye sahip. 66 ülkede gösterime giren film sadece Amerika’da 208 milyon dolarlık gişe yapmayı başardı.

Haberin Devamı

Winston, dinozorlara hayat vermişti

14 yıl önce ilk defa gösterime giren Jurassic Park filmi gerçek boyutlarda hazırlanan ve hidrolik sistemlerle hareket ettirilen dinozorları hayata geçirmişti. 1997 yılında Jurassic Park 2: Kayıp Dünya filmi ve 2001’de gösterime giren Jurassic Park 3’te de bu maketlerin yapımından sorumlu olan Oscar ödüllü özel efekt uzmanı Stan Winston yer almıştı. Winston, 2008 yılında hayatını kaybetmişti. Serinin 4’üncü filmi Jurassic World’de de buna benzer maketlerden faydalanılıyor. Ancak dinozorlar büyük oranda bilgisayar ortamında canlandırıldı.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!