Dil bilmeyen kardeşlerini şirket ortaklığından çıkardı

Güncelleme Tarihi:

Dil bilmeyen kardeşlerini şirket ortaklığından çıkardı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 1997 00:00

Haberin Devamı

Almanya'da ‘‘Yılın İşadamı’’ ödülünü alan Şahinler Holding'in başkanı Kemal Şahin, dil bilmedikleri için iş görüşmelerinde yetersiz kaldıkları ve holdingin muhafazakâr görünmesine neden oldukları gerekçesiyle iki kardeşini, şirket ortaklığından çıkardı.

Şahinler Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin, dil bilmedikleri ve iş görüşmelerinde yetersiz kaldıkları gerekçesiyle iki kardeşini ortaklıktan çıkardığı öne sürülüyor. Almanya'da ‘‘Yılın İşadamı’’ ödülünü alan Kemal Şahin, yönetim kurulu üyesi olan ağabeyleri Fahri ve Hüseyin Şahin'i ikna ederek yüzde 12 hisselerini satın aldı. Kemal Şahin, alacağı holding hisseleri karşılığında ağabeylerine gayrimenkul verecek.

Kemal Şahin ile ağabeylerinin yollarının ayrılmasında, Şahinler Holding'in kurumsallaşma çalışmaları gösteriliyor. Ayrıca ağabey Şahinlerin dil bilmemeleri ve Konyalı olmaları nedeniyle holdinge muhafazakar bir hava vermelerinin de bu ayrılıkta etkili olduğu belirtiliyor.

KURUMSALLAŞMA

Şahinler Holding'in yeni Yönetim Kurulu Başkanvekili Adnan Pelvanlar, Kemal Şahin'le ağabeylerinin yollarının ayrılmasının mutabakatla alındığını söyledi. Pelvanlar, kurumsallaşma çalışmaları doğrultusunda ağabeylerinin bazı yetkilerinin törpülendiğini ve bundan rahatsızlık duyduklarını belirtti. Pelvanlar, şöyle devam etti:

‘‘Bu ayrılık kararı daha önceden alındı. Kemal'in büyük ağabeyi Fahri Şahin Başkanvekiliydi, ortanca ağabeyi Hüseyin ise Yönetim kurulu üyesiydi. Ayrıca her ikisinin bazı şirketlerde başkanlıkları ve çeşitli görevleri vardı. Kurumsallaşma çalışmaları doğrultusunda bazı yetkileri törpülenince rahatsızlık duydular. Patronluk yapamıyorlardı, rahat değillerdi. Yabancı dilleri yoktu. İş görüşmelerinde kendilerini yetersiz hissettiler. Kemal bey ise üç dil biliyor; Fransızla Fransız, Almanla Alman olur. Daha sonra karşılıklı olarak ayrılma gerçekleşti.’’

NAKİT YOK

Kemal Şahin'in ağabeylerinin hisseleri için nakit ödeme yapmayacağını belirten Pelvanlar, ‘‘Bilançoda görülmeyen gayrimenkuller var. Ödeme bu gayrimenkullerle yapılacak’’ dedi.

Kemal Şahin'in durmak bilmeden çalıştığını ve holdingi ileri götürmek için yeni projeleri olduğunu belirten Pelvanlar, bu projeleri gerçekleştirebilmek için kurumsallaşma çalışmalarının önemli olduğunu söyledi.

Kemal Şahin, Türkiye'de ve Avrupa'da başarılı işleriyle tanınıyor. Geçtiğimiz günlerde Almanya'da Yılın İşadamı seçilen Kemal Şahin'in Avrupalı İşadamları Derneği ATİAD'ında başkanlığını yapmıştı. Şahin'in Avrupa'da gerek yabancı işadamları gerekse politikacılarla yakın ilişkileri bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!