Dijital servisler meyve vermeye başladı

Güncelleme Tarihi:

Dijital servisler meyve vermeye başladı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2017 22:25

MESAJLAŞMA platformu BiP, online müzik servisi Fizy ve TV platformu TV+ başta olmak üzere dijital servislerinin sayısını hızla arttıran Turkcell’in bu alandaki gelirleri yüzde 200 büyüme yakaladı.

Haberin Devamı

Düzenlenen toplantıda 2016’yı değerlendiren ve 2017 planlarını aktaran Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, önümüzdeki dönemde rekabetin altyapıda değil, hizmet çeşitliliğinde, zenginliğinde ve kalitesinde olduğunu söyleyerek, “Amacımız eski dünyadaki gibi şu kadar dakika, şu kadar SMS, şu kadar GB internet satmak ve bunları hizmet olarak sunmak değil. Hangi televizyonu, hangi müziği, hangi anlık mesajlaşma uygulamasını, hangi bulut hizmetini sektöre ve tüketicilere ulaştıracağımızı düşünüyoruz. O yüzden odağımızı dijital iletişim servislerine, akıllı mekan uygulamalarına, dijital medya ve eğlence hizmetlerine konuşlandırmış durumdayız. İşte bunlarda yaptığımız başarılı yatırımlar 2016’da meyvelerini vermeye başladı” dedi.

İKİ KAT BÜYÜME

Kullanıcılara sundukları 4.5G ve fiber gibi internet altyapısını ham veri olarak ifade ettiklerini ve bu alanda yüzde 74 gelir artışı yakaladıklarını belirten Terzioğlu, “Dijital servislerde gelirimiz yüzde 200 arttı. 2015’te Turkcell uygulamaları 22 milyon kez indirilmişti. Bu rakam 2016’da ikiye katlayarak 44 milyona ulaştı” diye konuştu. Terzioğlu, şunları söyledi: “BiP’i 12 milyona yakın kişi indirdi. İnovatif hizmetler ve müşteri hizmetleri konusunda 4 milyon kişi işlemlerini BiP üzerinden yapıyor. KKTC’de dört kişiden biri BiP kullanıyor. Fizy’de 3.6 milyon abonemiz var ve Spotify’ın iki katı büyüdü. TV+ platformumuzda 1 milyon abone günde ortalama 40 dakika içerik izliyor.” Terzioğlu, arama motoru ve tarayıcı (browser) konusunda çalıştıklarını sözlerine ekledi.
Terzioğlu, gelirin yüzde 20’sini yatırıma yönlendirdiklerini aktararak, “2016’da 3.5 milyar lira yatırım yaptık. 2017’de ise 3.6 milyar TL yatırım yapacağız. Son üç yılda lisans bedelleri dahil toplam 15.7 milyar TL yatırım gerçekleştirmiş olacağız” diye konuştu.

Haberin Devamı

KIRSALDA DA 4.5G HİZMETİ VERİLECEK

ULAŞTIRMA, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, kırsal yerleşim yerlerindeki 2G hizmetlerinin 4.5G’ye yükseltilmesi için Evrensel Hizmet Fonu kapsamında Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu ile anlaşma imzaladı. Bakan Arslan, Türkiye’de 40 milyonun üzerinde insanın 4.5G’yi kullanabilir hale geldiğini ifade etti.

Haberin Devamı

SON 10 YILIN EN YÜKSEK BÜYÜMESİ

ŞİRKETTEN paylaşılan bilgilere göre 2016 yılının son çeyreğinde Turkcell İletişim Hizmetleri AŞ hem gelir hem de Faiz Amortisman ve Vergi Öncesi Kâr’da (FAVÖK), 2007’den bu yana tüm zamanların en yüksek büyüme oranını yakaladı. Şirket, 2016 yılında yüzde 11.9 büyümeyle 14 milyar 286 milyon TL gelir elde etti. FAVÖK’te 2015 yılında 4 milyar 141 milyon TL açıklayan şirket, bu rakamı yüzde 11.4 arttırarak 4 milyar 620 milyon TL’ye yükseltti. Turkcell İletişim Hizmetleri AŞ’nin net kârı ise 2016’da bir önceki yıla göre yüzde 27.8 azalarak 1 milyar 492 milyon TL olarak bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!