Dev bankadan Bitcoin'i "bitirme" planı

Güncelleme Tarihi:

Dev bankadan Bitcoini bitirme planı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2013 12:04

Ünlü yatırım bankası JP Morgan'ın Bitcoin'e benzer bir ödeme sistemi patenti aldığı ortaya çıktı. Bazı yorumcular bankanın bu uygulamasının Bitcoin katili olabileceğini belirtti.

Haberin Devamı

Sanal para birimi Bitcoin giderek global çapta ilgiyi üzerinde toplarken dünyanın en büyük yatırım bankalarından JP Morgan'dan ilginç bir hamle geldi.

JP Morgan'ın Ağustos ayında internet ödemelerinde kullanılacak elektronik para transferi sistemi olarak tanımladığı bir patent başvurusunda bulunduğu ortaya çıktı.

Sistemin insanlara faturalarını ve alışverişlerini elektronik transfer fonlarıyla ödeme imkanı sunacağı açıklanırken sistemin neredeyse Bitcoin ile aynı olduğu fark edildi. Sistemin bir başka özelliği küçük miktardaki alışverişlerde işlem ücreti alınmaması. Bu da yine Bitcoin sisteminde bulunan bir özellik.

KREDİ KARTI ŞİRKETLERİNE DE RAKİP OLABİLİR
Öte yandan bazı yorumcular bu patent hakkını farklı yorumladı. JP Morgan'ın bu patent ile kredi kartı şirketleri ile de rekabete tutuşabileceğini söyleyen yorumcular JP Morgan'ın yeni internet ödeme sistemiyle internette kredi kartı ile ödeme hakimiyetine son verebileceğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!