Derviş'in yüklü ABD programı

Güncelleme Tarihi:

Dervişin yüklü ABD programı
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2001 00:00


Devlet Bakanı Kemal Derviş, dış kaynak bulmak ve yeni programı anlatmak amacıyla çıktığı yurtdışı gezisine ABD ile devam edecek
Haberin Devamı

Ekonomiden sorumlu Devlet Bakanı Kemal Derviş, ABD'de yarın Türk-Amerikan Konseyi'nin (ATC) bu yıl 20'ncisi gerçekleşen yıllık konferansının açılış resepsiyonuna katılarak başlayacağı yoğun bir Washington programı izleyecek.

Devlet Bakanı Derviş, ATC'nin 20'inci yıllık konferansının 26 Mart Pazartesi günü gerçekleşecek açılışında da, Türkiye'nin ekonomisini değerlendireceği bir konuşma yapacak.

Derviş, bu konuşmanın ardından Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Horst Köhler ile IMF binasında bir görüşme gerçekleştirecek. Daha sonra Dünya Bankası'na geçecek olan Derviş, burada da Dünya Bankası Başkanı James Wolfensohn ile biraraya gelecek.

Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Baki İlkin'in, onuruna vereceği bir öğle yemeğine katılacak olan Devlet Bakanı Derviş, buradan, ABD Hazine Bakanı Paul O'Neill ile görüşmek üzere Hazine Bakanlığı'na gidecek.

YABANCI BASINLA GÖRÜŞME

Devlet Bakanı Derviş'in, Köhler, Wolfensohn ve O'Neill ile temaslarının ardından, akşam saatlerinde bir basın toplantısı düzenlemesi öngörülüyor.

Bakan Derviş, Salı günü ATC'nin düzenlediği kahvaltıya katılacak ve daha sonra yabancı basın için bir toplantı düzenleyecek. TÜSİAD ve Türk Etüdleri Enstitüsü'nün düzenlediği toplantının ardından Bakan Derviş, ABD Ticaret Bakanı Don Evans'ın konuşma yapacağı öğle yemeğine de katılacak.

Aynı tarihte, Devlet Bakanı Derviş'in, CNN televizyonunda, gazeteci Riz Khan'ın "Q and A" programına katılması da öngörülüyor. ATC'nin, The National Building Museum'da gerçekleşecek resepsiyonuna katıldıktan sonra Bakan Derviş'in, 28 Mart Çarşamba günü Türkiye'ye hareket etmesi bekleniyor.

Bakan Derviş'in, Washington'ı ziyareti sırasında, Amerikan gizli servisinin yabancı bakanlar için tayin ettiği korumaları istemediği de öğrenildi. (Washington-aa)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!