Derviş: Saldırı dozu düşmeli

Güncelleme Tarihi:

Derviş: Saldırı dozu düşmeli
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2001 00:00


Devlet Bakanı Kemal Derviş, Türkiye'de söylentiler üzerine senaryo yaratmaya son verilip, ekonomik rakamlar üzerinde tartışılması gerektiğini bildirdi. Derviş,
İkili temaslar

Romanya Cumhurbaşkanı, Tunus Başbakanı, Fas Maliye Bakanı, Suudi Arabistan Petrol Bakanı ve Kosova Devlet Başkanı ile dün ikili görüşmeler yapan Derviş, bu sabah Madagaskar Başbakanı ve Birleşik Arap Emirlikleri Ekonomi Bakanı ile kahvaltıda biraraya geldi.

Kahvaltının ardından gazetcilerle sohbet eden Devlet Bakanı Derviş, ''Küresel dünyada, küresel olmak gerekir'' diyerek, ülke liderleri ile yaptıkları ikili görüşmelerin sayısız yararı olduğunu belirtti.

Tunus Başbakanı ile yaptığı görüşmeyi örnek veren Derviş, Tunus'un 5 ayda ihracatını yüzde 22 arttırdığını belirterek, Tunus Başbakanı ile bunu nasıl başardıklarını konuştuklarını kaydetti.

Kemal Derviş, Tunus'un serbest bölgelerinin gelişmesinin yanında, son 3 yılda büyük bir dış sermaye çektiğini, bunun da üretim kapasitesini arttırdığını söyledi.

Romanya Cumhurbaşkanı ile yaptığı görüşmenin de çok yararlı olduğunu söyleyen Derviş, dün Romanya standında birlikte şarap içip sohbet ettiği ve ardından da ikili bir görüşme yaptığı Romanya Cumhurbaşkanı Ion Iliescu'nun Türkiye'ye karşı müthiş bir sevgisi olduğunu farkettiğini söyledi.

10 yıldır Crans-Montana'ya geldiğini belirten Kemal Derviş, Dünya Ekonomi Forumu'nda da Dünya Bankası'nı temsilen bulunduğunu belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!