Deprem konutlarını ‘bedelli’ bitirecek

Güncelleme Tarihi:

Deprem konutlarını ‘bedelli’ bitirecek
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2000 00:00

Haberin Devamı

DEPREMZEDELERE kalıcı konut yapımı için kaynak bulmakta zorlanan Bayındırlık Bakanlığına, Milli Savunma Bakanlığı'ndan destek geldi. Milli Savunma Bakanı Sabahattin Çakmakoğlu, bedelli askerlik uygulamasından elde edilen gelirin depremzede konutlarının tamamlanmasında kullanılabileceğini söyledi. Devlet Bakanı Yüksel Yalova da, POAŞ'ın (Petrol Ofisi) özelleştirilmesinden elde edilecek gelirin de aynı amaçla kullanılmasını önerdi.

Başbakan Bülent Ecevit başkanlığında yapılan ve yaklaşık 2 saat süren Bakanlar Kurulu toplantısında, memur maaş zammının yanı sıra depremzedelere kalıcı konut sorunu da ele alındı. Bayındırlık Bakanı Koray Aydın, konuyla ilgili açıklama yaparken Marmara deprem bölgesinde kalıcı konut inşaatlarının sürdüğünü, ancak Düzce ve Çankırı'daki depremzedeler için yapılacak olan 12 bin konuta kaynak bulunamadığını açıkladı. Aydın, bu nedenle, buralarda altyapı inşaatı dışında bir çalışma yapamadıklarını vurguladı.

Bunun üzerine söz alan Milli Savunma Bakanı Sabahattin Çakmakoğlu, bedelli askerlik uygulamasından elde 736 milyon markın bu amaçla kullanılabileceğini açıkladı.

Son bir hafta içinde özelleştirmeden dolayı 300 milyon dolar gelir elde edildiğine dikkat çeken Devlet Bakanı Yüksel Yalova'da, POAŞ'ın 1 milyar 200 milyon dolara özelleştirilmesine karar verildiğini hatırlattı. POAŞ'ın işlemlerinin gelecek hafta tamamlanacağını söyleyen Yalova, buradan elde edilecek gelirin de depremzedeler için kullanılmasını önerdi. Bu öneriler üzerine Başbakan Ecevit, duyduğu memnuniyeti dile getirerek Yalova ve Çakmakoğlu'na teşekkür etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!