Denizli'den domates ihracatı

Güncelleme Tarihi:

Denizliden domates ihracatı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2016 16:28

Denizli'nin Çameli ilçesinde örtü altı sebze yetiştiriciliği kapsamında elde edilen ilk hasat domates Suudi Arabistan'a gönderildi.

Haberin Devamı

Çameli Belediyesi ve Ziraat Odasının desteği ile ilçede gerçekleştirilen örtü altı sebze yetiştiriciliği kapsamında üretilen ilk hasat domateslerin Suudi Arabistan'a ihracatı nedeniyle, ilçede tören düzenlendi.

Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan törendeki konuşmasında, örtü altında yetiştirilen domatesin ilk hasadından 24 bin tonunu yurtdışına ihraç etmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Örtü altı sebze yetiştiriciliğini önemsediklerini, ilçede 110 dekar olan sera alanını 5 yıl içinde 500 dekara çıkarmayı hedeflediklerini ifade eden Arslan, "Antalya'nın Kumluca ilçesinde yaklaşık 5-6 bin çalışan seracı hemşehrimiz var, bu potansiyeli kullanacağız. Çameli'de tarımsal anlamda üretimin gelişmesi ile göçü tersine çevirip göç alan bir ilçe konuma geleceğiz. Belediye altyapı ve üstyapı yapmaktan ibaret değil. Çiftçilerimize tarımsal anlamda da katkı sağlıyoruz. Hem hükümetimiz hem belediyemiz tarafından desteklerimiz devam edecek." diye konuştu.

Haberin Devamı

Çameli Ziraat Odası Başkanı Hamit Tuncer de, Çameli ilçesinin önemli ürünlerinin elma, kiraz, ceviz olduğunu, belediyesi ve odalarının destekleriyle örtü altı sebze yetiştiriciliğinin de önemli gelişme kaydettiğini belirterek, "110 dekar seradan yaklaşık bin 500 ton domates, 200 ton salatalık ve biber üretimi bekliyoruz. Artık üretiyoruz ve ürettiğimizi ihraç ediyoruz. İlk hasadımız Mersin üzerinden Suudi Arabistan'a ulaşacak. İlçemize hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

Türkiye Sebze Meyve Komisyoncuları Federasyonu Başkan Vekili Halil Öztürk ile diğer yetkililerin de katıldığı törende, ilk hasat ürünler ihracat için yola çıkarıldı.

BAKMADAN GEÇME!