Denizbank için ‘tok satıcıyız’

Güncelleme Tarihi:

Denizbank için ‘tok satıcıyız’
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2012 08:51

Uzun zamandır satışı gündemde olan Denizbank’ın Genel Müdürü Hakan Ateş, piyasalardaki yükselişin banka değerlerini artırdığına dikkat çekerek, bu süreçte ‘tok satıcıyız’ değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

Türkiye’de ilk defa Ekonomist ve Capital dergilerinin ev sahipliğinde düzenlenen ve Türkiye’nin ‘Davos’u olarak da nitelendirilen Uludağ Ekonomi Zirvesi, ülkenin dört bir yanından önde gelen iş insanları ve bürokratların katılımıyla gerçekleşiyor.

Zirvede bir araya geldiğimiz Ateş, merkez bankalarının bol miktarda likidite sağladığını bunun da piyasalardaki olumlu havanın devamına katkı sağladığını söyledi.

 

Ateş bu durumun bankanın satış sürecinde ellerini güçlendirdiğine vurgu yaparak şunları söyledi:

 

“Merkez bankaları para bastığı için ben de finansal sektörde bir yükselişin başladığına inanıyorum. Bana göre finansal kriz bitti. Şu andaki duruma bakıldığında bizim beklentimiz olumlu yönde bu nedenle de tok satıcıyız”.

 

Haberin Devamı

Bu ortamda hiç kimsenin elindeki malı ucuza kaptırmak istemediğinin de altını çizen Ateş, bankanın satış sürecinde kriz bitti ve bitmedi diyenlerin çekişmesi olduğunu söyledi.

 

/images/100/0x0/55ea0b39f018fbb8f8669372
Ateş, bankanın satış sürecinde hissedarların umduğunu bulamaması durumunda ilk sürecin bitebileceği ve ikinci süreç için çalışmaların başlayabileceğini de söyledi.

 

Ateş, “Satış aşamasında iş şu noktada biter diye söyleyebileceğimiz bir şey yok. Bu tamamen bir pazarlık süreci…” dedi.

 

Belçikalı merkezli Dexia’nın sahibi olduğu Denizbank’ın satışı için daha önce yapılan açıklamalarda Şubat sonuna kadar karar aşamasına varılacağı belirtilmişti. Ancak gelişen piyasa koşulları sonrası o tarih geçmesine rağmen bu konuda belirleyici bir açıklama yapılmamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!