‘Deniz’ciler 2 yıl kazandı

Güncelleme Tarihi:

‘Deniz’ciler 2 yıl kazandı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2013 00:00

GEÇEN yıl Denizbank’ı 6.9 milyar liraya alarak Türkiye pazarına giren Rus Sberbank, Citi Türkiye’nin bireysel bankacılık bölümünü almak için anlaşma imzaladı. Denizbank Genel Müdürü Ateş, “Bu satın alma büyümemizde bize 2 yıl kazandıra-cak” dedi.

Haberin Devamı

RUS Sberbank’ın Türkiye’deki iştiraki Denizbank, Citibank Türkiye’nin bireysel bankacılık bölümünün satın alınması için anlaşma imzaladı. Anlaşma gereğince Denizbank, Citibank Türkiye’nin 600 binden fazla müşteri, 1.2 milyar lira aktif ve 1.5 milyar lira mevduatı içeren bireysel bankacılık portföyü ile çalışanları ve şubeleri dahil bireysel bankacılık bölümünü satın alacak. Citibank önümüzdeki dönemde Türkiye’de kurumsal ve ticari bankacılık faaliyetlerine odaklanmayı sürdürecek. Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, “Satın alma sonunda Denizbank’ın aktif büyüklüğüne 2 milyar liralık bir katkı sağlanmış olacak” dedi.

ALMAYI BİZ İSTEDİK

Rus Sberbank’ın Denizbank’ı almasıyla birlikte bankanın büyüme stratejisinin ivmelendiğini söyleyen Ateş şunları anlattı: “Citi Türkiye’nin bireysel bankacılık bölümünü almayı biz Denizbank yönetimi olarak istedik. Bunu Sberbank’a ilettik. Önümüzdeki 2 yıl için herhangi bir satın alma planı olmadığı halde Sberbank yönetimi bize bu konuda güvendi ve hemen harekete geçtik. Sberbank’ın satın alma ve birleşme departmanıyla sürekli iletişim halinde görüşmeler yürüttük ve kısa sürede sonuca bağladık. Bizim için çok önemli bir varlık alımı oldu. Çünkü büyümemizde bize en az 1.5-2 yıl kazandırdı. 600 bin yeni müşteri ve deneyimli 1500 bankacı, büyük önem taşıyor.”

Haberin Devamı

KÜÇÜLME YOK MESAJI

Bu satın almanın Citi Türkiye’nin bireysel bankacılık bölümündeki çalışan, şube ve tüm varlıklarını kapsadığını kaydeden Ateş, “Dün anlaşmanın imzalanmasının ardından Citibank Türkiye çalışanlarına da video konferansla aynı mesajı ilettim; bu satın alma sonunda kesinlikle küçülmeyi düşünmüyoruz. Bizim için asıl değerli olan aramıza katılan 1500 yeni denizcimiz. Citi gibi çok önemli bir kurumda deneyimi olan 1500 yeni çalışanın bize çok önemli bir sinerji katacağını düşünüyoruz. Bu açıdan da bizim için çok önemli bir adım” şeklinde konuştu.

Üçüncü çeyrekte sonuçlanır

KAMUOYU Aydınlatma Platformu’na yapılan açıklamada, yasal onaylara tabi olan işlemin, üçüncü çeyrekte tamamlanmasının beklendiği belirtilerek, “Söz konusu işlemin nihai satın alma bedeli, bölümün finansallarına ilişkin hazırlanacak olan kapanış finansal tablolarının kesinleştirilmesi sonrasında belirlenecek” denildi.

Haberin Devamı

Citi, kurumsal ve ticaride devam

CITI, Türkiye’de kurumsal ve ticari bankacılık faaliyetlerini sürdürecek. Citigroup, global stratejisinin parçası olarak Türkiye’deki bireysel bankacılık bölümünün satışı için alternatifleri değerlendirme kararı aldığını 2012 Aralık’ta açıklamıştı. Citi Türkiye Genel Müdürü Serra Akçaoğlu, Citi’nin Türkiye’de önümüzdeki dönemde finansal kurumlar, kurumsal ve ticari firmalara yönelik faaliyetlerinin artarak devam edeceğini belirterek şunları söyledi “Citi, ülkemizde kurumsal ve ticari bankacılık faaliyetlerine odaklanma yönünde stratejik karar almıştır. Türkiye’ye olan taahhüdümüz ile önümüzdeki dönemde bu iş kollarımızda büyümeyi sürdüreceğiz.”

Haberin Devamı

Kartta bir basamak atlıyoruz

DENİZBANK’ın halen 5’inci büyük özel banka olduğunu kaydeden Hakan Ateş, “Bu satın alma ile sıralamamız değişmiyor. Ancak kredi kartı sayısında ve tüketici kredilerinde ise, bir basamak atlıyoruz. Dolayısıyla rekabetin son derece yoğun olduğu sektörde çok önemli kazanımlar elde ediyoruz. 22 şube ve 11 direk satış noktası da bu satışa dahil” dedi.Aktif büyüklüğünde Türkiye’de ilk 10 banka arasında yer alan Denizbank 31 Aralık 2012 itibariyle 44.2 milyar lira bilanço büyüklüğüne sahip.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!