Deniz Akkaya ‘dayak yedim’ dedi bizim işimizi bozdu

Güncelleme Tarihi:

Deniz Akkaya ‘dayak yedim’ dedi bizim işimizi bozdu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2005 00:00

Türkiye İşverenler Sendikası (TİSK) Başkanı Tuğrul Kudatgobilik dün katıldığı e-İhale Zirvesi’nde Deniz Akkaya’nın sevgilisinden dayak yediğini açılmasının Avrupa Birliği (AB) ile ilişkileri etkilediğini söyledi. Kudatgobilik, ‘İlerleme Raporu’nda 4 sayfadan fazla Türk kadınlarının durumundan bahsediliyor, töre cinayeti, dayak gibi konular gündeme getiriliyor ve tam biz onlara Türk kadını birçok alanda sizden iyi diyecekken, Deniz Akaya dayak yediğini açıkladı.

Diyemiyoruz ki’ dedi. Kudatgobilik,Türkiye’de kadınların hukuk, tıp, bilişim, hizmetler sektörlerinden AB ülkelerinin birçoğunun ortalamasından daha yüksek oranda aktif olduğunu, Türk toplumunun geleneğinde de kadına dayak atmak gibi bir kötülüğün bulunmadığını belirtti. Kudatgobilik şöyle konuştu: ‘Nüfusumuzun yüzde 50.05’i kadın ve kadınlarımız Türkiye’nin yüz akı olacak. AB’ye girerken de en büyük gücümüz kadınlarımız olacak. Biz TİSK olarak bu yılın son haftasından ya da 2006’ın ilk haftasında bir kadın platformu toplayacağız. Diyebilirsiniz ki bu TİSK’e mi kaldı. Evet biz kadınlarımızın sorunlarıyla uğraşacağız bu da bizim önemli konumuz.’

ZİRVE SİSE BOĞULDU:

Kamu İhale Kurumu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu’nun ortaklaşa düzenlediği e-ihale Zirvesi Ankara’daki yoğun sis nedeniyle konukların gelemediği için umulduğu gibi gerçekleşmedi. Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Devlet Bakanı Abdüllatif Şener, KOSGEB Temsilcisi ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu Zirve’ye katılamadı. Bu nedenle proje için yapılacak imza töreni de ertelendi. İmza töreni önümüzdeki hafta Ankara’da yapılacak. Kamu İhale Kurumu Başkanı Sener Akkaynak konuşmasında e-ihale’nin kamu kuruluşlarına verimlilik, şeffaflık, daha etkin rekabet sağladığını söyledi ve bu proje için hükümetin siyasi liderliğin desteğinin çok önemli olduğunu belirtti. Akkaynak, sis nedeniyle oluşan aksamanın bu desteğin bulunmadığı anlamına gelmediğini söyledi. Akkaynak, e-İhale Zirvesi’nde bilgisayar tuşuna basarak, Elektronik Kamu Satın Alma Platformu’nun açılışını gerçekleştirdi.

İLK E İHALE İLAÇTA:

Kamu İhale Kurum Eğitim Dairesi Başkanı Bülent Ağarı, elektronik ihalenin mevzuat değişikliği sonrası ilk pilot uygulamasının 2006 yılında sağlık sektöründe ilaç alımlarıyla başlayacağını bildirdi.

e-ihale ile 8 milyar dolar tasarruf: Kamu İhale Kurumu Başkanı Sener Akkaynak, elektronik ihale sistemine geçişte Türkiye’nin Fransa’da önünde olduğunu, bu konuda herhangi bir yerden kredi desteği de alınmadığını bildirdi. Akkaynak, Türkiye’nin kamu alımları bütçesi 40 milyar dolar olarak dikkate alındığında, elektronik ihale yöntemiyle yüzde 20’ye yakın oranda bir tasarruf sağlanacağı hesaplanırsa, yaklaşık 8 milyar dolar tutarında tasarruf sağlanacağına işaret etti. e-ihale ile ihalelerini elektronik ortamda gerçekleştirmek isteyen kamu idarelerine, Elektronik İhale Platformu’na güvenli şekilde bağlanmaları için imza kartı sağlanacak. Elektronik imza kartı, idareye ilişkin kimlik bilgilerinin yanında özel elektronik imza anahtarını da içerecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!