Demokrasiden başlayacağız

Güncelleme Tarihi:

Demokrasiden başlayacağız
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2018 23:45

CUMHURBAŞKANI Adayı Muharrem İnce, Türk Sanayici ve İş İnsanları Derneği’ni (TÜSİAD) ziyaret etti. İnce, “Soğan kuru, dolar kurunu geçmişse yangın var demektir. Bu yangın varken iş dünyasıyla dertleşmek bir Cumhurbaşkanı adayı olarak doğru bir iştir”dedi.

Haberin Devamı

TÜSİAD’ın Tepebaşı’ndaki genel merkezine gelen İnce, Başkan Erol Bilecik tarafından karşılandı. Muharrem İnce’ye CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, CHP İstanbul Milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu ve Aykut Erdoğdu eşlik etti. Görüşmenin ardından İnce ve Bilecik habercilerin karşısına geçti. Türkiye’nin ekonomisinin kırılgan olduğunu belirten İnce, şunları söyledi: “Bu problemleri çözmeye başlarsak nereden başlayacağız. Herkes şunu bilsin ki, demokrasiden başlayacağız. Demokrasisi düzgün işlemeyen, hukuk devleti olmayan, mahkemeleri bağımsız olmayan bir Türkiye güven veremez. Yerli yatırımcıya da güven veremez, yabancı yatırımcıya da güven veremez. Türkiye tek adamlık devrinden kurtulmalıdır. Türkiye demokratikleşmeli, özgürleşmelidir. Türkiye’de telefonlar dinlenmemelidir. Telefon dinleme kaygısı yaşanmamalıdır. Bir yatırımcı, ‘Ben Türkiye’de şunu yaparsam, üç ay sonra kurallar değişir mi’ dememelidir. Her banka görevini yapmalıdır.”

KUCAKLAŞACAĞIM
Cumhurbaşkanı yardımcılarını seçerken ve bakanlar kurulunu oluştururken toplumun bütün kesimlerini kucaklayacağını vurgulayan İnce, “Partizanca değil, halkını dinleyen, haddini bilen bir Cumhurbaşkanı, ayırmayan, kayırmayan ve kamu mallarını savurmayan bir Cumhurbaşkanı olacağım. 3 bin korumayla gezmeyeceğim. 300 araçla gezmeyeceğim. Saraylarda yaşamayacağım. Şimdi fark ettim. Tam da anlatmak istediğim bu. TÜSİAD, Türkiye’nin zenginleri. Binayı gördüm. İsteselerdi saray yaparlardı. Ama geleneklerini korumuşlar. İşte bu. Saraylar değil, bu geleneksel yapıyı korumak. Burada bir tarih var. Bunu koruyabilmek. Bu ülkeyi kalkındırır. Öbürü ise görgüsüzlüktür. Görgüsüz değil, geleneklerine sahip çıkan bir modernite anlayışım budur” dedi. Yabancı bir gazeteci İnce’ye seçimlerde manipülasyon olacak mı diye sordu. İnce bu soruya, “Merak etmeyin, hiçbir şey olmayacak”yanıtını verdi.

21 Haziran’ın en uzun gün olduğunu hatırlatan TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik de, “Tamamen siyasete odaklanmış durumdayız. Ama esas konuşulan ekonomi. Cumhurbaşkanı adaylarının gündeminde ekonomi konuşuluyor. Bu uzun günü iyi kullanıp, sayın İnce ile sohbetlerimizi yapacağız”dedi. Türkiye için en uzun günün 24 Haziran olacağını söyleyen Bilecik, “Seçimlerin hayırlı olmasını diliyorum. Bütün adaylara başarılar diliyoruz. Türkiye’nin gerçekten kutuplaşmasının sona erdiği, güzel günlerde buluşabileceği günlerin bir an önce gelmesini canı gönülden diliyorum” diye konuştu.

Muharrem İnce, TÜSİAD yönetimini ziyaret ettikten sonra Pera Palas Otel’e geçti. İnce, burada TÜSİAD üyeleriyle bir araya geldi. Basına kapalı gerçekleşen görüşmeye aralarında, Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç, Doğan Holding Yönetim Kurulu üyesi Arzuhan Doğan Yalçındağ, Eczacıbaşı Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, Boyner Yönetim Kurulu Başkanı Cem Boyner ve eşi Ümit Boyner’in de olduğu çok sayıda üye katıldı.

Demokrasiden başlayacağız


HÜKÜMET TARIM LOBİSİNİN OYUNCAĞI
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin patates ve soğan ithalatına izin vereceklerini açıklamasına çok sert tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, “Bu memleketi bu hale kim getirdi? Soğan ithal edecek bir ülke miyiz biz, patates ithal edecek bir ülke miyiz biz? Daha düne kadar patatesler derelere dökülüyordu. Boşuna şövalye nişanı vermediler bunlara, Fransa’da boşuna şövalye nişanı vermediler. O ülkelerin tarımına katkıda bulunmak için. Geldiğimiz nokta şudur. Tarım üzerinde çok büyük oyunlar oynanıyor. Hükümet büyük güçlerin, şu anda tarım lobisinin, batıdaki tarım lobisinin oyuncağı durumundadır” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün Okmeydanı’ndaki Perpa Çarşısı’nda esnafla bir araya geldi, sorunlarını dinledi. Kılıçdaroğlu, “Esnaf kardeşlerimizin başında bir kira stopajı belası vardır. O kira stopajı belasını, Allah’ın izniyle Muharrem İnce cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturduğunda, Millet İttifakı da parlamentoda çoğunluğu sağladığında kaldıracağız” diye konuştu. / Eyüp SERBEST/İSTANBUL

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!