Demokrasi varsa hepimiz varız

Güncelleme Tarihi:

Demokrasi varsa hepimiz varız
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2016 00:10

TOBB üyesi 365 oda ve borsa, dün aynı anda ‘demokrasiden vazgeçmeyeceğini ve darbe girişimlerini kabul etmeyeceğini’ ortak bildiri ile açıkladı. Bugün ise başta TOBB, TÜSİAD olmak üzere 300 sivil toplum kuruluşu Meclis önünde destek eylemi yapacak.

Haberin Devamı

TÜRKİYE Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), 365 oda ve borsada aynı anda okunan ortak bildiriyle, birlik ve beraberlik çağrısı yaptı. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu tarafından okunan bildiride, “Demokrasi varsa, hepimiz varız. Bu vesileyle halkın iradesi dışında hiçbir iradeyi tanımayacağımızı, demokrasiden vazgeçmeyeceğimizi ve darbe girişimlerini kabul etmeyeceğimizi bir kez daha vurguluyoruz” denildi.

TEPKİMİZİ İLK ANDA KOYDUK
Hisarcıklıoğlu açıklamasını, başkentteki oda ve borsaların yönetim kurulu üyeleriyle birlikte yaptı. 81 il ve 160 ilçedeki oda ve borsalarda aynı dakikalarda aynı bildirinin okunduğunu kaydeden Hisarcıklıoğlu, salondan zaman zaman Diyarbakır, Trabzon, Antalya ve Denizli’ye bağlandı. Hisarcıklıoğlu’nun okuduğu bildiride özetle şu ifadelere yer verildi:

Darbe girişimi haberleri ortaya çıktığı gece, birliğimiz ve oda-borsa camiası olarak tepkimizi ilk anda ortaya koyduk. Bu hain kalkışmanın başarısızlığa uğraması, Türk milletinin birlikte duruşu, kararlı tutumu ve demokrasiye sahip çıkma iradesiyle mümkün olmuştur. Ülkemizin bütün kurumlarının, siyasi partilerimizin, sivil toplumun, basın kuruluşlarımızın, demokrasiyi sahiplenmiş olmasından herkes büyük bir mutluluk duymalıdır. Demokrasi düşmanlarına karşı iktidarı ve muhalefetiyle siyasi partilerimizin ve siyasetçilerimizin gösterdiği birlik, beraberlik ve kararlı duruş, en büyük takdiri hak etmektedir. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız, Meclis Başkanımız, Başbakanımız ve Meclisteki tüm siyasi partilerimizi, cunta heveslileri karşısındaki dik duruşlarından dolayı yürekten kutluyoruz.

DEMOKRASİ DIŞINDA SEÇENEK YOK
Gözü dönmüş darbecilerin saldırılarına büyük bir sebatla direnen, böylece Gazi unvanını bir kez daha hatırlatan Meclisimizle gurur duyuyoruz. Bu darbe girişimi karşısında direnen, tavır sergileyen herkese, başta kahraman emniyet görevlilerimize ve TSK’nın şerefli mensuplarına, gönül dolusu teşekkür ediyoruz. Onlara minnettarız. Ama en çok, darbecilerin silahları karşısında kahramanca direnen milletimizin azim ve cesaretiyle kıvanç duyuyoruz. Bizler, gücünü sandıktan, yetkiyi milletten almayan bir idare istemiyoruz. Ülkemiz için demokrasi dışında bir seçenek de görmüyoruz. Ordu içinde örgütlenmiş bu terörist çetenin tamamen ortaya çıkartılmasını ve adalet önünde hesap vermesini bekliyoruz.

MUTABAKATIN DEĞERİNİ BİLELİM
Bu şerden, hem demokrasimizi, hem de birlik ve beraberliğimizi güçlendirerek çıktık. Hepimiz demokrasi konusunda toplumda sağlanan bu büyük mutabakatın değerini bilmeliyiz. Şimdi çok daha güçlü olmak, birbirimize daha fazla sarılmak, birbirimizi daha fazla sevmek zorundayız. Çünkü bizi biz yapan, bizi ayakta tutan, bizi millet yapan unsur budur. Ülkemizi kaosa sürüklemek isteyenlerin tuzağına düşmeyeceğiz. İş dünyası olarak daha fazla çalışma, üretme, istihdam sağlama zamanı diyoruz. Geçmişte olduğu gibi, bugün de, yarın da TOBB olarak demokrasiden, milletimizden, devletimizden yana olmaya devam edeceğiz. Ülkemizin birliğine, kardeşliğimize ve demokrasimize karşı olanların da karşısına dikileceğiz.”

ATATÜRK'ÜN SÖZÜ HEP AKLIMIZDA
Özel sektör olarak, ülke ve millet için daha büyük bir azimle çalışacak ve Türkiye’yi büyük hedeflerine taşıyacaklarını ifade eden Rifat Hisarcıklıoğlu, “Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Hâkimiyet Kayıtsız Şartsız Milletindir’ sözünü hep aklımızda tutarak; ülkemiz için durmadan çalışmaya, üretmeye devam edeceğiz. Yeter ki birlik ve beraberliğimizin kıymetini aklımızdan çıkarmayarak omuz omuza verelim. Yeter ki birbirimizi sevelim, birbirimize inanıp, güvenelim. Bu vesileyle halkın iradesi dışında hiçbir iradeyi tanımayacağımızı, demokrasiden vazgeçmeyeceğimizi ve darbe girişimlerini kabul etmeyeceğimizi bir defa daha vurguluyoruz. Devletimiz ve ülkemiz var oldukça biz de varız. Demokrasi varsa hepimiz varız” diye konuştu. 

ESNAFTAN DA ORTAK AÇIKLAMA
TÜRKİYE Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Ülkesine, milletine ve devletine sahip çıkan vatandaşların meydanlara korkusuzca çıkarak, demokrasi nöbeti tutmaları ve demokrasiye sahip çıkmaları, bugün olduğu gibi geleceğimizin de en büyük teminatıdır” dedi. Palandöken, TESK Genel Merkezi’nde, konfederasyona bağlı 82 Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği ile 3 bin 39 oda 13 Mesleki Federasyon tarafından yazılan ortak bildiriyi okudu. Darbe girişimine 20 milyonluk camiayı temsil eden esnaf ve sanatkarların canları pahasına karşı durduklarını vurgulayan Palandöken, “Ülkesine, milletine ve devletine sahip çıkan vatandaşların meydanlara korkusuzca çıkarak demokrasi nöbeti tutmaları ve demokrasiye  sahip  çıkmaları, bugün olduğu gibi geleceğimizin de en büyük teminatıdır” ifadelerini kullandı.

SİVİL TOPLUM MECLİS ÖNÜNDE
SİVİL toplum kuruluşları, demokrasi ve birlik-beraber vurgusu içeren açıklamalarını sürdürecek. TÜSİAD, işçi-işveren-memur sendikaları, ziraat odaları, esnaf temsilcilerinin da aralarında bulunduğu 300’e yakın sivil toplum kuruluşu TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun davetiyle, bugün Meclis önünde ortak bir açıklama yapacak. Açıklamaya genel olarak STK’ların başkan düzeyinde katılması bekleniyor. Açıklama öncesi TBMM Başkanı İsmail Kahraman da ziyaret edilecek.

BAKMADAN GEÇME!