Demirel: Türkiye işçi alan ülke olacak

Güncelleme Tarihi:

Demirel: Türkiye işçi alan ülke olacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 1997 00:00

Haberin Devamı

Çanakkale'nin Çan ilçesinde 40'ncı yılını dolduran Kale Grubu, Seramik Bayramı'nı Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in de katıldığı görkemli törenle kutladı. Yerli ve yabancı binlerce kişinin katıldığı törende konuşan Cumhurbaşkanı Demirel, ‘‘Türkiye, Avrupa'nın bir parçasıdır'' dedi. Çanakkale Seramik'in 40, Kalebodur şirketinin ise 25'inci yılını doldurduğunu söyleyen İbrahim Bodur, halen üretimlerinin yüzde 35'ini 5 kıtaya ihraç ettiklerini belirtti. Bodur, Fayans, yer seramiği, granit üretiminde Avrupa'nın üçüncü büyük, dünyanın ise 6'ncı büyük firması arasında yer aldıklarını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Demirel de konuşmasında şunları söyledi: ‘‘1957'lilerde elektrik, altyapı, liman ve hammadde olanaklarının yetersizliğine karşın Çanakkale Seramik sanayiye baş koydu. Çanakkale Seramik'in öyküsü, Türkiye'nin kalkınmasının öyküsüdür. Sıfırdan başlayarak dünya devi haline gelinmesi övünülecek bir şeydir. Buradaki bir tören değil, adeta bir seminer, bir konferanstır. İbrahim Bodur büyük Atatürk'ün yolundan sapmadan dünya firması olmuştur. Herkesin yolu bu olmalıdır.''

Yabancı konuklara da seslenen Demirel, Türkiye'nin Avrupa'nın bir parçası olduğuna dikkat çekerek ‘‘Avrupalı dostlarımızın Türkiye'nin değerini anlayamayacak kadar hesap bilmediğini sanmıyorum. Eğer nüfus problemimizden korkuyorsanız, yüzde 3 artan nüfus hızımızı yüzde 1.7'ye indirdik. Şimdi yüzde 1'e indirmeye çalışıyoruz. Türkiye önümüzdeki yıllarda işçi göndermeyecek diğer ülkelerden işçi alacaktır'' dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!