Dayanıklılık yarışı

Güncelleme Tarihi:

Dayanıklılık yarışı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2018 08:30

Cihazların taşınabilir bir hale gelmesiyle teknolojik ürünler modanın bir parçası oldu.

Haberin Devamı

Birçok kullanıcı için tasarım ve şıklık ilk sırada geliyor. Akıllı telefonlardan dizüstü bilgisayarlara kadar pek çok ürün için bu durum geçerli. Ancak işin bir de sağlamlık boyutu var. Dış mekânlarda çalışanlar için her türlü hava koşuluna dayanabilecek modeller teknoloji şirketlerinin odağında, özellikle dizüstü bilgisayarlarda. Askeri koşullara dayanabilen testlere tabi tutulan yeni sağlam bilgisayarlar, kutuplardan çöllere kadar tüm koşullara dayanabilir bir hale getirildi. Eksi 29 derece soğukta veya artı 50 derece sıcaklıkta çalışabiliyorlar. Sadece sıcaklık değil, ıslak, tozlu veya çamurlu ortamlara dayanabiliyorlar. Bazı modeller, drone’larla yüksekten bırakılsa veya üzerinden TIR geçse de bana mısın demiyor.

ÜZERİNDEN TIR GEÇSE DE ÇALIŞIYOR

DELL’in sağlamlık testlerini geçen model serilerinden biri ‘Rugged’ serisi. Askeri şartlarda, saha çalışmalarında ve araç içi gibi tüm koşullarda kullanılabilen model, Dell’in özel laboratuvarında test edildi. Eksi 29 derecelik soğuktan yanma testlerine kadar pek çok koşulun üstesinden gelmeyi başardı. Hatta dronedan atıldı ve üzerinden TIR gibi ağır araçlar geçirildi. Buna ek olarak ürün 14 saatten fazla şarj ömrüne sahip. 2 bin 500 dolardan başlıyor. 

Dayanıklılık yarışı

Haberin Devamı

DÖRT KAT KARBON FİBERLE GÜÇLENDİRİLDİ

LENOVO’nun sağlam dizüstü bilgisayar modelleri arasındaki kozu bir klasik haline dönüşen ‘ThinkPad X1 Carbon’. Model, her türlü koşulda çalışacağından emin olunması için 12 zorlu askeri testten ve 200’den fazla kalite kontrolünden geçirildi. Bu sayede kutuplardan kum fırtınalarına, sıfır yer çekiminden sıvı dökülmelerine ve düşmelere kadar birçok koşulun üstesinden gelebiliyor. Dört kat karbon fiber ile güçlendirilmiş gövde ve ek dayanıklılık için magnezyum alaşımından üretilmiş koruma kafesiyle güvenilirlik en üst aşamaya çıkmış durumda. 15 saate kadar pil ömrü, 1.13 kilogramlık ağırlığının yanı sıra ekstra siber güvenlik önlemlerinin alınması da özellikleri arasında yer alıyor. Satış fiyatı konfigürasyona göre değişiyor.

Haberin Devamı

Dayanıklılık yarışı

115 BİN SAAT ASKERİ TESTLERDEN GEÇTİ

HP, ‘EliteBook 800’ serisiyle saÄŸlam dizüstü bilgisayar modelleri arasında yer alıyor. Modelin saÄŸlamlık konusunda en çok dikkat çeken özelliklerinin başında 115 bin saatlik askeri düzeyde testten geçmesi geliyor. Hem yazılım hem de fiziksel olarak güvenlik seviyesinin arttırıldığı modelde isteÄŸe baÄŸlı bir gizlilik kamerası ve çok faktörlü kimlik doÄŸrulama özellikleri yer alıyor. Buna ek olarak ÅŸirketin geliÅŸtirdiÄŸi Uç Nokta Güvenlik Kontrol Cihazı da EliteBook 800 özellikleri arasında. ÅžifrelenmiÅŸ özel ek bir çiple saÄŸlanan bu güvenlik önemli, bir saldırı durumunda arka planda BIOS’u, iÅŸletim sistemini ve kritik uygulamaları izliyor, koruyor ve kurtarıyor.Â1250 Dolar + KDV’den baÅŸlıyor.

Haberin Devamı

Dayanıklılık yarışı

2 METREDEN DÜŞSE BOZULMUYOR

SAĞLAM dizüstü bilgisayar modeli üzerine odaklanan şirketlerin başında Panasonic geliyor. Şirketin öne çıkan modeli ise ‘Toughbook CF-20’. Özellikle dış mekanlarda çalışanlar için geliştirilen model, her türlü koşul göz önünde bulundurularak geliştirilmiş. Soğuk hava koşullarından tozlu ortamlara kadar pek çok durumda bu model kullanılabiliyor. 2 metre mesafeden düşmeye kadar dayanıklı olduğunu belirtelim. Modelin ‘IP65’ su ve toza dayanıklılık sertifikası bulunuyor. Tek pil ile 8.5 saate kadar şarj ömrü sunan Toughbook CF-20’u hiç kapatmadan ikinci pile geçebilmek mümkün. İkinci pille modelin şarj ömrü 17 saate kadar çıkabiliyor. Ayrıca model, eldivenle kullanılmaya elverişli bir ekrana sahip.
4 bin 200 Euro’dan başlıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!