Davos toplantısından Cem: Avrupa bölünüyor

Güncelleme Tarihi:

Davos toplantısından Cem: Avrupa bölünüyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 1998 00:00

Haberin Devamı

Dışişleri Bakanı İsmail Cem, Avrupa'nın bugün sosyal ve ekonomik anlamda yeniden bölünmeye başladığını söyledi. Cem, Dünya Ekonomik Forumu tarafından Davos toplantıları çerçevesinde dün düzenlenen panelde bir konuşma yaptı. Cem, Avrupa'nın ekonomik ve sosyal anlamda yeniden bölünmesi sonucunda bu kıtada yaşayan yabancı işçilerin önemli sorunlarla karşılaşacağına dikkati çekti. Avrupa Komisyonu'nun Dışişlerinden Sorumlu Üyesi Hans Van Den Broek da, Türkiye'nin, Lüksemburg'da alınan kararları iyi değerlendiremediğini öne sürdü.

Euro, dolara alternatif olacak’’

Avrupa Komisyonu Başkanı Jacques Santer’de Davos’da yaptığı konuşmada, Avrupa'da tek para biriminin oluşturulmasının kıta açısından iyi olacağını söyledi. Santer, Avrupa para birimi Euro'nun, Amerikan doları karşısında kredibilitesi olan bir alternatif olacağını söyledi. Santer, ‘‘Euro, dolara karşı potansiyel bir rakip ve döviz rezervi olacaktır’’ dedi.

TÜSİAD: IMF fazla ümit vermiyor

TÜSİAD, Başkanı Muharrem Kayhan’da, bu ay Ankara'ya gelerek temaslarda bulunan IMF heyetinin Türkiye'den ayrılırken, yardım paketi sağlanabilmesi için şartlarını içeren bir doküman bıraktığını söyledi. Kayhan, hükümetin sosyal güvenlik alanında sadece düzeltmeler yapmayı planlaması nedeniyle ‘‘IMF ile ilişkiler pek ümitvar gözükmüyor’’ yorumunda bulundu.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!