DATA coin nedir? Hangi borsalardan alınır? Streamr ne zaman çıktı? Ne iş yapar?

Güncelleme Tarihi:

DATA coin nedir Hangi borsalardan alınır Streamr ne zaman çıktı Ne iş yapar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2022 22:12

Streamr (Data coin), kripto para borsasındaki gerçek zamanlı verileri merkezi bir şekilde şekilde kullanıcılara sağlayan platformdur. DATA token ise, Streamr Network’de kullanılan Ethereum (ERC-20) tabanı ile çalışan kripto para birimidir. Durdurulamaz veri akışlarını, küresel bir açık kaynaklı eşler arasında yer alan ağ üzerinden dağıtmaya yarayan bir Streamr'dır. Gelecek yüzyıl için yeni veri ekonomisinin oluşturulması için de çalışır. DATA coin nedir? Hangi borsalardan alınır merak edilen tüm detayları sizler için derledik.

Haberin Devamı

Alt coinler arasında yer alan piyasaların tersine oldukça sert yükselişler gösteren coinler arasında yer alıyor.

DATA Coin Nedir?

Son zamanlarda 24 saatte en çok dikkat çeken Streamr (DATA) Token yatırımcıların en fazla merak ettiği coinler arasında yer alıyor. DATA coin ise, günümüzde yüzde 145 yükseliş gösterdi. DATA Token fiyatı ise her geçen gün artmaya devam ediyor. Stream aynı zamanda verilerden elde edilen para kazanma özelliği sayesinde diğer kripto para projelerinden bir adım öne çıkıyor. Aynı zamanda kendi özel alt yapılarınızı kurmadan, tüm kullanıcıların verilerinin değerlerini de ortaya çıkarabilirsiniz.

Veriler ise, Streamr Pazar Yeri‘nde satılarak tüm kullanıcıların mikro ödemelere teşvik edildiği bu platform, kitle kaynaklı olan bir veri kümesi olma özelliğini de taşır. Verilerden para kazanmak için de, kullanıcı izinleri ile veri kümeleri oluşturmanız gerekir. Aynı zamanda veri gelirlerini paylaşarak da kullanıcılarınızı ödüllendirebilirsiniz. Bu platformda elde edilmesi oldukça zor verileri edinmek için çeşitli teşvikler de oluşturabilirsiniz.

Haberin Devamı

DATA Coin Hangi Borsalardan Alınır?

Streamr platformunun kripto para birimi olan DATA coin, Binance, Hotbit, Gate, Bitfinex gibi çok önemli merkezi borsalardan alınabilir. Aynı zamanda merkezsiz bir borsa olan Balancer üzerinden de kendinize ait cüzdanınız aracılığı ile kolaylıkla bağlanıp alabilirsiniz. DATA kripto parasının fiyatı da ilk çıktığı zaman 0.07 dolar civarında seyretmiştir. 2017 yükselişinden sonra ise, 0.46 doları gören kripto para birimi ise, en yüksek seviyesine yine o yıl içinde ulaşmıştır.

Streamr Ne Zaman Çıktı?

Streamr coin, 2017 yılında kitle fonlaması yapılan, dağıtılmış olan açık kaynaklı bir projedir. Projenin amacı ise, gerçek zamanlı veriler için merkezi olmayan altyapıyı inşa etmek ve merkezi mesaj aracılarını da küresel bir eşler arasında bulunan bir ağ ile değiştirmektir. Açık kaynak ağı ise, güven yerine kriptografiye rahatlıkla güvenerek, akıllı şehirlerde ve IoT, iş konsorsiyumlarında, merkezi olmayan ve Veri Birlikleri web'de bireysel kitle satışında para kazanmayı ve veri paylaşımını sağlamayı amaçlar. DATA token ise, Streamr Network'de tercih edilen Ethereum (ERC-20) tabanına sahip olan kripto para birimidir. Streamr teknoloji yığını, alt mesajlaşma ve bir yayın ağı, kitlesel satış ve gerçek zamanlı veri ticareti için veri pazarı ve gerçek zamanlı olan bir veri araç takımını da içerir.

Haberin Devamı

DATA Coin Ne İş Yapar?

Streamr, ödemeleri ve veri izinlerini ve ödemelerini güvence altına almak için Ethereum blok zincirinde bulunan akıllı sözleşmeler kullanılır. Bir çeşit ERC-20 standart kripto parası olan DATA coin, ağ düğümlerinin ve yerleşim için veri aktarımı için bant genişliği sağlamasına da teşvik etmek için sıkça kullanılır. Bu sayede de güvensiz aracılar kolaylıkla ortadan kaldırılır ve mikro ödemeler de kolaylıkla yapılabilir. Aynı zamanda veri paylaşanları da ödüllendirmeniz mümkün olur. GSMA, Union Bank, BOSCH gibi merkezi olmayan organizasyonlar ve büyük şirketler ile işbirliklerini geliştiren çeşitli kripto para birimi DATA, kullanım alanlarını da gittikçe genişletiyor. Streamr platformu, aynı zamanda merkezi olmayan veri platformlar arasında çok önemli bir fark yaratarak verilerinizden para kazanır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!