Danıştay rahatlattı Zorlu Center 4 bin kişiye iş için yola koyuldu

Güncelleme Tarihi:

Danıştay rahatlattı Zorlu Center 4 bin kişiye iş için yola koyuldu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2009 00:00

Danıştay Dava Daireleri Kurulu, “yürütmeyi durdurma” kararına Zorlu Yapı’nın itirazını kabul edince, İstanbul’daki Zorlu Center projesinin önü yeniden açıldı.

Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zorlu, Zorlu Center projesi ile İstanbul’un uluslararası çekim merkezi olmasına katkı sağlayacaklarını söyledi. Zorlu, “4 bin kişiye istihdam sağlayacak projeyle İstanbullular eşsiz bir kültür ve sanat merkezine kavuşacak. 80 bin metrekarelik yeşil rekreasyonel alan ve bahçeleri ile şehrin nefes alacağı yeni bir kent meydanı kazanılacak” dedi.

İstanbul’un değerini artıracak

Zorlu Center’ın, İstanbul’un dünyada hızla yükselen değerini daha da artıracağını vurgulayan Zorlu, “Türkiye’nin ilk ve tek 5 fonksiyonlu ‘karma kullanım’ projesi olan Zorlu Center projemizi hayata geçirerek bize bugüne kadar hep inanmış olan değerli Türk halkına armağan edeceğiz” diye konuştu.

Ahmet Zorlu, projede mimar Emre Arolat ve mimar Murat Tabanlıoğlu ile birlikte yeni bir kent meydanı hedeflediklerini, bu anlamda İstanbul’un kamusal mekan kurgusuna yeni bir halka ekleyeceklerini, özgün bir kent meydanı yaratacaklarını belirtti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!