Damat, Erbakan’a kefil oldu işçinin 3 milyonunu ödemedi

Güncelleme Tarihi:

Damat, Erbakan’a kefil oldu işçinin 3 milyonunu ödemedi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2010 00:00

Necmettin Erbakan’a, “Kayıp trilyon” davasında 14 milyon liralık borcu ödemesinde kefil olan ve 1 milyon lira peşinatı da 3 gün önce ödeyen Milda Kağıt Sanayi Ticaret A.Ş.’nin, işten çıkardığı 138 işçiye 3 milyon lira borcu olduğu belirlendi.

Haberin Devamı

55 milyon dolara satacak

Erbakan’ın damadı Mehmet Altınöz’ün Yönetim Kurulu Üyesi olduğu Milda Kağıt Sanayi Tic. A.Ş., 2003 yılında özelleştirme kapsamında Giresun Seka Aksu Kağıt Fabrikası’nı devletten 3.5 milyon dolara satın aldı. Arazisinin imara açılması için çalışmalar yürüten Milda, geçtiğimiz aylarda bir emlak firması aracılığı ile fabrikayı 55 milyon dolara satışa çıkardı.

Milli Gazete’yle ilgisi

CHP Giresun İl Başkanı Aykut Gezmiş, “Özelleştirme programı çerçevesinde fabrika 12 Eylül 2003’te 3.5 milyon dolar meblağa, Milli Gazete’nin yan kuruluşu olan Milda’ya satıldı” dedi. Gezmiş, şöyle devam etti: “Fabrika çalıştırılma zorunluluğuyla satıldığı halde düzgün çalıştırılmamış, çalıştığı dönemde de TEDAŞ, SSK, Maliye, Belediye, Vergi Dairesi ve işçilere olmak üzere toplam 23 milyon dolar borçlanmış ve kapanmıştır. Bu firmanın mallarının üzerinde ipotek ve haciz varken, kefilliği nasıl kabul edilmiştir? Zamanında 1500 kişinin çalıştığı fabrikayı kapatanlar, Giresun’a yanlış yapmışlardır.”

/images/100/0x0/55ea8b03f018fbb8f886d523

İşçi alacakları için açtığı davaları kazanan Avukat Tuğrul Yanıkoğlu da, “Davaların kazandık. Yaklaşık 3 milyon lira işçi alacağı var. Yargıtay da onayladı. Fabrikayı icraya koyduk, satış aşamasında, lojmanlarını ve arazisini de satışa çıkardık” dedi.

Haberin Devamı

Yılda 2.4 milyon lira ödeyip, 5 yılda borcunu kapatacak

ESKİ Başbakanlardan Necmettin Erbakan, ‘Kayıp Trilyon’ davasında, Hazine’ye 14 milyon lira ödemeye mahkum olmuş, Maliye Bakanlığı ile çok uzun süredir yapılan görüşmeler, geçen hafta anlaşmayla sonuçlanmıştı. Necmettin Erbakan, 14 milyon lira borcunu 5 yılda ödemeyi kabul ederken; Erbakan’ın damadı ve Milda isimli şirketin de Yönetim Kurulu üyesi olan Mehmet Altınöz, kefil olduğu kayınpederi için şirketinin hesabından 3 gün önce 1 milyon lira peşinat ödemesi çıkarmıştı. Erbakan; Maliye Bakanlığı ile yaptığı protokole göre, 5 yıl boyunca her yıl 2.4 milyon lira ödeyecek. Damat Mehmet Altınöz’in Yönetim Kurulu üyesi olduğu Ankara merkezli Milda Kağıt Sanayi şirketinde, Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı ise Adnan Simit yapıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!