Daimler'in Başkanı sadece dağ rehberine güveniyor

Güncelleme Tarihi:

Daimlerin Başkanı sadece dağ rehberine güveniyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 1998 00:00

Haberin Devamı

Daimler Benz ile Chrysler'in otomobil alanında yarattığı işbirliğinin mimarı olan Daimler Benz Yönetim Kurulu Başkanı Jurgen Schrempp, haftalık BusinessWeek dergisine kapak oldu. Başarılı iş yaşamında bir çok engeli aşan Schrempp, başkalarının önerilerini dinlemek yerine sürpriz kararlar almakla tanınınıyor. Özel zevkleri arasında saksafon çalmak ve dağa tırmanmak olan Schrempp, sadece dağa tırmanırken kendisine rehberlik yapan Reinhold Messner'in söylediklerini yapıyor. Schrempp'in deyimiyle Messner, ona dünyada söylediklerini yaptırabilen tek kişi. Otomotiv sektöründe tarihin en büyük anlaşmasına imza atarak bir dönemi başlatan iki büyük şirketin geleceğini herkes merak ediyor.

2001'DE BAŞKAN

İki şirketin başkanlarının yaptıkları görüşmelerde, son 10 yılda birleşen bütün büyük şirketlerin başarısız olma nedeninin yüzde 70 oranında hedefler konulurken yapılan hatalardan kaynaklandığı ortaya çıktı. Bu yüzden iki şirket birleşme sürecindeki ortak hedeflerini açık ve kısa olarak belirledi. Bu hedeflere göre önümüzdeki yıl iki şirket kalite stardartlarını ve yönetim anlayışlarını birbirine yaklaştırmaya çalışacak. 2001 yılında ise Daimler Benz'in başkanı Schrempp birleşmeden doğan yeni şirketin başkanı olacak

İki büyük otomobil firmasının yönetim kurulu başkanlarının yaptığı ilk toplantıda, 1999 yılında harcamaları 1.4 milyar dolar kısma kararı alındı. İki şirketin birleşme çabalarının ürünü olarak, birleşme aşamasında zayıf olunan piyasalarda ortak markalar kullanmak, üretim aşamasında markaların birbirlerinin tesislerinden yararlanmasını sağlamak gibi önlemler de bulunuyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!