CVV kodu nedir, ne demek? CVV kodu kartın neresinde yazar?

Güncelleme Tarihi:

CVV kodu nedir, ne demek CVV kodu kartın neresinde yazar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2022 10:27

CVV kodu nedir sorusu birçok kredi kartı kullanan vatandaş tarafından araştırılan ve sorgulanan konular arasında yer alıyor. Kredi kartlarının arka kısmında yer alan ve alışveriş sisteminde kullanıcıya güvenlik imkanı sunan bu kod oldukça yararlıdır. Peki, CVV kodu nedir? CVV kodu ne işe yarar?

Haberin Devamı

Card Validation Value kelimelerinin kısaltılmışı olan CVV, kredi kartlarında güvenlik sağlamak amacıyla oluşturulmuş bir koddur. 3 haneden oluşmaktadır. Bu kod yalnızca VISA ve Mastercard kartlarında bulunmaktadır. 1 Ocak 2001 tarihinden itibaren bütün VISA kartlarında kredi kartı güvenlik kodunun bulundurulması zorunlu hale gelmiştir. Bu kod kredi kartı numarası gibi kabartmalı değil de baskı olarak yazılmaktadır.

CVV KODU NE İŞE YARAR?

İnternet alışverişlerinde dolandırıcılık faaliyetlerini önlemek ve maksimum güvenlik sağlamak amacıyla var olan bir koddur. Bu kod vasıtası ile internet üzerinden güvenli alışveriş yapılabilir. Bu kodun güvenlik oluşturmasının sebebi, kredi kartının şifresinin alışveriş esnasında verilmemesidir. Alışveriş esnasında; kredi kartı numarası, isim soy isim, kart son kullanma tarihi ve CVV dediğimiz güvenlik kodu istenir. Bu bilgiler doğrultusunda şifre verilmeksizin güvenli bir şekilde alışveriş yapılabilir.

Haberin Devamı

CVV KODU NEREDE YAZAR?

Banka kartı güvenlik kodu, kredi kartlarının arka yüzeyinde imza bandının üzerinde bulunmaktadır. Bu bantta yazan rakamların son 3 hanesi CVV kodunu temsil eder. Örneğin, kredi kartının arka yüzeyinde imza bandının üzerinde 0000 2222 4444 666 777 yazıyorsa son 3 hane olan 777 kredi kartının CVV kodudur.

Çoğu zaman sadece 777 gibi üç hane yazar. Bazı durumlarda ise 5676 777 gibi rakamlar yazar. Burada önemli olan kısım; orada kaç rakam olursa olsun cvv kodu son üç haneli rakamdır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!