Çubukçu’dan 4 bakana internet mektubu

Güncelleme Tarihi:

Çubukçu’dan 4 bakana internet mektubu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2006 00:00

Hükümet, bir taraftan ’Her eve bilgisayar, her eve internet’ kampanyası başlatırken, bir taraftan da, güvenli internet kullanımı ve çocukların şiddet içeren bilgisayar oyunlarına karşı korunması, ailelerin internetten kötü etkilenmemeleri için harekete geçti.

Aile ve Kadından Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, 4 bakanlığa gönderdiği yazıda, ’internet evliliği, internet suçları ve internet bağımlılığı’ gibi konularda ortak çalışma önerdi. Türkiye’nin Avrupa Komisyonu’nun ’Güvenli internet kullanımı’ (Safer Internet Plus Programme) projesine katılacağının da açıkladığı, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Turizm ve Kültür Bakanı Atilla Koç, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’e yollanan mektupta şunlar dile getirildi:

AİLEYE YANSIYOR: İnternet kullanımının aile bireylerine yansımaları, son yıllarda özellikle ortaya çıkardığı olumsuz sonuçlar açısından dikkat çekmektedir. Araştırmacılar özellikle bilgisayar oyunları ve internet kullanımının yaygın bir ’bağımlılık türü’ olduğunu ifade etmektedir.

İNTERNET KAFELER: İnternet kafeler, bilgi edinmedeki önemli bir boşluğu doldursa da, bu kuruluşların başta çocuk ve gençlerde olmak üzere olumsuz etkilerinin olduğu gözden kaçmamaktadır. Gelişme çağındaki çocuklar için doğru kullanılmaması sonucunda, dil gelişminin gerilemesine, sosyal ilişkilerin zayıflamasına, hareketsiz kalınması nedeniyle birtakım sağlık sorunlarına neden olmakta ve şiddete yönelimi artırmaktadır.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!