Çorlu'ya dev alışveriş merkezi

Güncelleme Tarihi:

Çorluya dev alışveriş merkezi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 1998 00:00

Haberin Devamı

Çorlu Havalimanının sivil havalimanına dönüştürülmesinden sonra Çorlu'ya yapılan yatırımlar da arttı. Önümüzdeki nisan ayında açılması planlanan alışveriş merkezinde 100 dükkan, 4 sinema salonu bulunacak.

Bavul ticaretinin yeni merkezi Çorlu'ya dev bir alış veriş merkezi kuruluyor. İşadamı Hulusi Zeren tarafından, 8 milyon dolar harcanarak yapılması planlanan ve kaba inşaatı süren 25 bin metrekare kapalı alana sahip alış veriş merkezinde, hipermarketten fast food dükkanına, sinemadan bowling salonuna 100 işyeri bulunacak.

Atatürk Havalimanı'nın yoğunluğunu azaltmak için sivil havalimanına dönüştürülen Çorlu Havalimanı'nın hizmete girmesinden sonra, Laleli'ye alış veriş için gelen turistlerin Türkiye'ye giriş kapısı olan Çorlu'ya yeni tesisler yapılıyor. Mono Mimarlık ve Mühendislik Bürosu tarafından inşaatına başlanan dev alışveriş merkezi, bunlardan sadece biri. 25 bin metrekare kapalı alana sahip olacak olan alışveriş merkezinde 50 ile 600 metrekare arasında 100 dükkan bulunacak. 4 sinema salonu, hipermarket, fast food dükkanları, ünlü markaların satıldığı mağazalar ve Trakya Bölgesi'nin ilk bowling salonunun yer alacağı alışveriş merkezi, 1999 Nisan ayı içinde hizmete girecek.

Mono Mimarlık Mühendislik Yönetim Kurulu Başkanı Hulusi Zeren, bu projeyi tamamladıktan sonra, hem nüfus, hem de iş hacmi bakımından bölgenin en büyük yerleşimi olan Çorlu'ya, 4 yıldızlı bir otel yapacaklarını söyledi. İrili ufaklı 500 civarında fabrikanın bulunduğu Çorlu'nun nüfusu, yaklaşık 150 bin. Bağlı bulunduğu Tekirdağ ve komşusu Edirne'den, hem ticaret hem de nüfus hacmi bakımından büyük olan Çorlu'da, 5 trilyon lira harcanarak hizmete sokulan 3 bin metrelik pisti bulunan havalimanı, Laleli'ye ticaret için gelen Rus turistlerin yeni giriş kapısı. Havalimanının, Çorlu'da yeni bir bavul ticareti merkezi oluşmasını sağlaması bekleniyor. İlçede, bavul ticaretine yönelik bir çok girişim başlatıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!