Corendeon yeni havayolu şirketi kurdu

Güncelleme Tarihi:

Corendeon yeni havayolu şirketi kurdu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2011 09:54

Hollanda merkezli, iki Türk'e ait Corendon turizm grubunun yeni kurduğu Corendon Dutch Airlines;ın (CDA) ilk uçağının tanıtım uçuşu gerçekleştirildi.

Hollanda;nın Türkiye;de görev yapan ilk büyükelçisi Cornelis Haga;nın adının verildiği uçak ilk resmi uçuşunu, Kraliçe;nin doğum günü olan 30 Nisan;da yapacak.

Tanıtım uçuşu dolayısıyla Schiphol Havaalanı;nda düzenlenen resepsiyona, Corendon;un iki ortağı Yıldıray Karaer ve Atilay Uslu;nun yanı sıra havaalanın bağlı olduğu Haarlemmermeer Belediye Başkanı Theo Weterings ile çok sayıda davetli katıldı.

Yeni kurdukları havayolu şirketinin ilk etapta Dubai;den alınan 737-800 Boeing tipi ve 189 yolcu kapasiteli uçakla hizmet vereceğini belirten Corendon;un ortaklarından Yıldıray Karaer, her yıl filoya bir uçak katarak, 5 yılda 500 bin yolcu taşımayı hedeflediklerini söyledi.

CDA;nın daha çok Amsterdam çıkışlı Fas, Mısır, Yunanistan, İsrail ve Makedonya gibi turistik ülkelere sefer yapacağını kaydeden Karaer,
“Türkiye dışındaki diğer tatil destinasyonlarında önemli bir pay almak istiyoruz" diye konuştu.

1997 yılında temelleri atılan Corendon;un şu anda Hollanda;da Türkiye;ye dönük pazarda birinci, Belçika;da ise üçüncü sırada bulunduğunu ifade eden Karaer, “Bu durum son derece gurur verici. Türk kökenli bir firma olarak global arenada çok iyi bir konumdayız. Başarılar kolay elde edilmiyor” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!