'Kârlı diye girdiler ama kule vinçte batan çok oldu'

Güncelleme Tarihi:

Kârlı diye girdiler ama kule vinçte batan çok oldu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2016 15:14

Son yıllarda inşaat sektöründe yaşanan hareketlilik ile birlikte kule vinç yatırımları da önem kazandı. Sektörde 30 yıla yakın bir süreden beri faaliyet gösteren Bemtaş Kule Vinç’in sahiplerinden Fatih Candar Can dikkat çekici bir açıklamada bulundu. Can, son dönemlerde, sektöre giren çok sayıda firmanın battığını açıkladı.

Haberin Devamı

1985 yılında bir aile şirketi olarak kurulan Bemtaş Kule Vinç, 10 yıl önce Portekizli SOIMA’nın Türkiye ve Orta doğu satış haklarını aldı. 2015’e gelindiğinde ise Bemtaş, SOIMA’nın yüzde 49 hissesini satın aldı.

YÜZDE 49’UNU SATIN ALDI

Can konu ile ilgili açıklamasında şunları kaydetti: “SOIMA firmasının yüzde 49’nu satın aldıktan sonra önemli başarılara imza atan bir firma olduk. Kendi kule vinçlerimizi  üretmeye başladık. Türkiye’de Kule Vinç sektöründe sayılı büyük firmalar mevcut.

 Avrupa teknolojisi ile üretilmiş bir marka olmamız en büyük avantajlarımızdan bir tanesi oldu.”

CEZAYİR’DE EN ÇOK BİLİNEN MARKA

Türkiye’nin 2004 yılında kule vinç ile tanıştığına işaret eden Can “Daha önce bazı belli başlı inşaat şirketlerinde bulunan  bu vinçler şimdilerde, hemen her inşaat firmasının ihtiyacı haline geldi. Avrupa’da ise küçük çapta hatta mahalle aralarındaki inşaatlarda bile kule vinç kullanılıyor.

Haberin Devamı

Markamız için en büyük hedefim, önümüzdeki 3 yıl içerisinde, projesinden en ufak vidasına kadar yüzde 100 yerli bir kule vinci dünya pazarına sokmak. Son 5 yıla baktığımızda her geçen yıl ticaret hacmimizin arttığını görüyoruz. 2015 yılında sadece Cezayir’ e 12 kule vinç satışını gerçekleştirdik.

Bunun yanı sıra Erbil’e 3 adet, İran ve Gürcistan’a 2’şer adet satış gerçekleştirdik. Ve şu anda Cezayir piyasasında çok tanınan ve bilinen bir firma haline geldik” şeklinde konuştu.

ÜRETİMİN TAMAMI TÜRKİYE’DE OLACAK

Bu yılı 20’yi aşkın projede yer aldıklarını aktaran Can “Çok karlı bir sektör gibi gözükmesine rağmen  inanılmaz zor ve uğraş gerektiren tarafları olan bir sektördür bizim sektör. Bu yüzden çok büyük maddi kayıplarla batan bir çok firma oldu.  Önümüzdeki 3 yıl içerisinde üretimin tamamını Türkiye’ye taşımak istiyoruz. Amacımız istihdam yaratarak üretimi çok daha fazlaya çıkartmak” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!