Çocuk tekstili ihracatında yükseliş sürüyor

Güncelleme Tarihi:

Çocuk tekstili ihracatında yükseliş sürüyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2018 15:05

Her yıl hızlı bir büyüme gösteren hazır giyim sektörü hız kesmeden büyümeye devam ediyor. Özellikle bebek ve çocuk tekstili, hızla artan dünya nüfusu yüzünden her yıl kayda değer bir artış gösteriyor. Özellikle Türkiye'de üretim yapan şirketlerinin bu konuda yaptığı ihracattan hem üretici hem de alıcılar memnun.

Haberin Devamı

Konu ile ilgili konuşan Granz Tekstil AŞ sahibi Hüseyin Yolcu şunları söyledi  "Türkiye’de toplam hazır giyim ihracatı 17 milyar dolar. Bu toplam içinde bebek giyim ihracatı 1.6’ milyar dolarlık bir paya sahip. Sektörün ekonomik büyüklüğü ise 500-600 milyon lira... Bu rakam her yıl katlanarak çocuk tekstilinde büyümenin hızlanmasını sağlıyor. Bu yıl bizi talep eden ülkeler arasında, özellikle Orta Doğu Ülkeleri, Rusya, Ukranya, Fransa, Almanya, İspanya, Hollanda, İngiltere, Kuzey Afrika, Güney Afrika gibi dünyanın bir çok ülke mevcut".

Çocuklara yönelik geçen yıl ürettikleri atkı bere ve şallara geçen yıl büyük bir ilgili gösterildiğini aktaran Yolcu "Geçen yıl yetiştiremediğimiz stoklarımız için bu yıl 500 bin civarında mal üreterek stok yaptık. Amacımız bu yıl bütün stoklarımızı eritmek" dedi. 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!