CNN Türk'e New York’ta büyük ödül

Güncelleme Tarihi:

CNN Türke New York’ta büyük ödül
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2012 00:00

ABD’li ve Türk firmaların başarılı işbirliklerini ödüllendirmek için her yıl verilen American Turkish Society Ödülü’nü bu yıl, dünya medya devi Turner ile ortaklığının 13’üncü yılını kutlayan CNN Türk aldı.

Haberin Devamı

NEW YORK merkezli American Turkish Society (ATS) tarafından ABD’li ve Türk firmaların başarılı işbirliklerini ödüllendirmek için her yıl verilen American Turkish Society Ödülü’ne bu yıl, dünya medya devi Turner ile ortaklığının 13’üncü yılını kutlayan CNN Türk layık görüldü. Doğan TV Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, CNN Türk adına bu anlamlı ödülü ünlü işadamı Donald Trump’ın elinden alırken, Turner Broadcasting Başkanı ve CEO’su Philip Kent’e ise ödülünü CNN’in başarılı televizyon habercisi Christiane Amanpour verdi. Gecede IMF Başkanı Christine Lagarde, Coca Cola CEO’su Muhtar Kent ve ABD eski Dışişleri Bakanı Madeleine Albright gönderdikleri mesajlarla CNN Türk’ü tebrik ettiler.

EV SAHİBİ TRUMP VE AMANPOUR

New York’taki görkemli The Plaza Hotel yapılan gala yemeğine Trump Yönetim Kurulu Başkanı Donald Trump ve CNN’in en önemli isimlerinden Christiane Amanpour ATS derneği adına ev sahipliği yaptı. ATS’nin 2006 yılında başlayan yıllık gala yemekleri Amerikan ve Türk firmaların başarılı işbirliklerini kutlamak için düzenlenmeye başlanmış, ilk olarak, 50 yıllık Ford Motor Company ve Koç Holding işbirliğinin onurlandırılması ile kutlanmıştı.

Haberin Devamı

İlerleyen yıllarda, Citi Bank- Sabancı Holding, General Electric ve Doğuş Grubu, Coca-Cola ve Anadolu Grubu ortaklıklarından dolayı ödüle layık görüldü. En son, Turkcell’in New York Stock Exchange’de geçen 10 yılı ödüllendirilmişti.

Amerika’dan ve Türkiye’den gelen 600 kişinin katıldığı gecede ATS’nin kurucusu Ahmet Ertegün’ün eşi Mica Ertegün, Vuslat Doğan Sabancı, Hanzade Doğan Boyner, Begümhan Doğan Faralyalı, Mehmet Ali Yalçındağ, Dr. Mehmet Öz, Rahmi Koç, Haluk Dinçer, Mehmet Ali Birand, Barış Tünay, Ferhat Boratav, Ivanka Trump, Ersin Özince, New York Başkonsolosu Levent Bilgen, Dr. İbrahim Turhan, Rona Yırcalı, Mehmet Gül, Oya Eczacıbaşı’nın da aralarında bulunduğu çok sayıda işadamı, diplomatlar, sanatçılar ve akademisyenler katıldı.

CNN Türke New York’ta büyük ödül

Haberin Devamı

Donald Trump: Doğan ailesi ile yakaladığımız başarı diğer ortaklarımız için standartları belirledi

Dünyanın birçok yerinde Trump otellerimiz var ancak İstanbul’da Doğan ailesi ile birlikte yakaladığımız başarı birçoğu için standartları belirleyici oldu. Diğer ortaklarımız ne yaptıklarının bile farkında değil. Ama Doğan ailesi ile işbirliği yapmak inanılmaz bir şeydi. Sanırım bunun devamı da gelecek. Türkiye’deki en geniş ve en başarılı ve rakiplerine bu kadar çok fark atmış olan bir basın grubunu yaratmanız muhteşem bir başarı. Benim için İstanbul’da olmak, sizin gibi bir ailenin ortağı olmak ve bu gece burada bu ödülü verebilmek çok gurur verici.

Haberin Devamı

Arzuhan Doğan Yalçındağ: “Cartoon Network için masaya oturduk, CNN Türk’te karar kıldık”

Türkiye ve ABD arasındaki işbirliği ve kültürel alışveriş çok önemli. İnanıyorum ki bu iki ulusun küresel yaşama katacağı çok değer var. 14 yıl önce farklı kanalları ülkemize getirmek istedim, özellikle Cartoon Network’ü. O zamanlar çocuklarım gibi birçok çocuğun hayran olduğu Johnny Bravo programları bunun ilk fikir kaynağıydı. Ancak, tabii ki babamın daha geniş bir hedefi vardı ve görüşmeler Cartoon Newtork ile başlamış olsa da, CNN Türk ile sonuçlandı. Bugün CNN Türk basın özgürlüğü ile ülkedeki en başarılı kanallardan biri.

IMF Başkanı Christine Lagarde: Kadın girişimcilere kattığınız değere hayranım

Haberin Devamı

Arzuhan’ı uzun yıllardır tanıyan biri olarak Türk Toplumuna ve de özellikle dünyadaki kadın girişimciliğine kattığı değerlere hayranım. Doğan Medya’daki liderliğin ve TÜSİAD’daki başarıların Türkiye ve dünyadaki bu hak edilmiş saygınlığını daha da arttırdı. Bu başarılarınla Türk kadınını iş hayatında mükemmel bir şekilde temsil ettin ve bununla gurur duymalısın.

Coca-Cola CEO’su Muhtar Kent: CNN Türk, Türkiye’nin en başarılı basın kuruluşu

ABD, Türkiye ve dünya, güçlü Türk-Amerikan işbirliğine en çok ihtiyaç duyulan dönemde. Üzerimize düşen bu çok önemli görevi yerine getirmeli, her ülkenin de değerlerini kutlamalı ve ekonomik kültürel işbirliğini desteklemeliyiz. Philip Kent basının ve bilginin önemini bu yüzyılda en iyi anlayan kişi. CNN Türk Türkiye’nin en başarılı ve lider basın kuruluşu oldu ve Philip bununla gurur duymalı.

Haberin Devamı

Turner Broadcasting Başkan ve CEO’su Philip Kent: Hayalimizi  gerçekleştirdik

“14 yıl önce, bir başka ülkede bizim ile aynı standartları taşıyan bir CNN daha açmak gibi bir hayalimiz vardı ve bu hayali sizler ile gerçekleştirebildik. Bunun için Arzuhan’a, Doğan ailesine ve özellikle Aydın Doğan’a teşekkür etmek isterim. 1999 yılında İstanbul’a ilk kez yeni CNN Türk’ü görmek için gittiğimde gördüğüm enerji ve tutkuyu, geçen yıl gidişimde yine aynı şekilde gördüm. Her uluslararası iş birliği gibi basın alanındaki iş birliklerinin de kendi mücadeleleri vardır. Bizler mükemmelliğe bağlı kaldık ve CNN Türk, Türkiye ve uluslararası basında önemi bir güç oldu ve olmaya devam edecek.

CNN Şef Muhabiri Christiane Amanpour:  Başarılı hikâyeleri bağımsızca paylaştık

“Başbakan Erdoğan ile aramızda, basın özgürlüğü, muhalefet gibi bazı görüş farklılıklarımız olsa da Türkiye, Arap Baharı’nı yaşayan ülkeler için, aşırı İslamcı olan benim ülkem İran’ın aksine çok önemli bir örnek oluşturmakta.  Arap ülkelerindeki bu yapıcı değişim şu anda çok önemli. İnanıyorum ki bu başarılı olacak ve dünyaya büyük bir hediye olacak. Bence CNN Türk ve CNN bu hikayeleri bağımsızca paylaşabilen lider basın kuruluşları oldular. Bu ülkeler medyanın bu bağımsız desteği olmadan bu kadar başarılı olamazlardı. CNN Türk’ten çok destek aldık Sizle teşekkürler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!