‘Cizre’ çıkarması

Güncelleme Tarihi:

‘Cizre’ çıkarması
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2013 00:00

TÜSİAD, çözüm sürecinin ekonomik ayağının güçlendirilmesi için terörden zarar gören Doğu ve Güneydoğu’yu temsilen Cizre’ye çıkarma yapmaya hazırlanıyor.

Haberin Devamı

TÜSİAD, çözüm sürecinin ekonomik ayağının güçlendirilmesi için terörden zarar gören Doğu ve Güneydoğu’yu temsilen Cizre’ye çıkarma yapmaya hazırlanıyor. TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi toplantısı dün Ankara’da yapıldı. TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz, çözüm sürecini demokratikleşme evresinin önemli bir aşaması ve Kürt meselesinin çözümüyle birlikte adil, kapsayıcı bir kalkınma hamlesinin başlangıç unsuru olarak gördüklerini belirterek şöyle konuştu:

CİZRE’DE YATIRIM ZİRVESİ

“Bu bilinçle ve bu sorumluluktan hareketle TÜSİAD olarak, çözüm sürecinin iktisadi ayağının güçlendirilmesi ve sahiplenilmesi amacıyla terör ortamından her bakımdan ağır zarar görmüş bölgeyi temsilen Cizre’de bir iş dünyası zirvesi gerçekleştirmeyi planlamaktayız. Zirvede, çözüm sürecinin ekonomi üzerinde beklenen etkileri ele alınacak, bölgenin iktisadi olarak süratle kalkınması yönünde atılabilecek adımlar bölgenin iş dünyası temsilcileriyle birlikte değerlendirilecek. Ayrıca bölgede yatırım hamlesine başlangıç olabilecek projeler açıklanacak. Çözüm sürecinin bölgede yaratacağı normalleşme, öncelikle hizmetler sektörü olmak üzere, süratle tüm sektörlerde bir hareketlilik yaratacak, kamu kaynaklarının çok daha verimli kullanımı mümkün olacak ve belki de bu süreç, bölgesel kalkınmışlık farklarının giderilmesi yanında, küresel krizle mücadelede Türkiye ekonomisine önemli bir destek sağlayacaktır.”

BÜYÜME BİR PUAN ARTAR

Bölge ekonomisinin yeniden sağlıklı bir büyüme dönemine girmesiyle orta ve uzun dönemde Türkiye ekonomisinin potansiyel büyümesini yaklaşık bir puan artıracağını kaydeden Yıllaz, “Büyümenin finansman problemini mevcut dönem için hallettik ancak yavaş geliştiğini gözlemlediğimiz dış ekonomik koşullar yeni dönemde bize yardımcı olamayacak. Bu durumda sınırlı iç talep ile bir defa daha potansiyel büyümenin altında kalabilme riskimiz var ya da yüksek büyüme amacıyla talep koşullarını gevşetip yeniden dış tasarruf engeline takılabiliriz. Türkiye’nin bu yıl yüzde 4 civarında bir büyüme yakalaması yönündeki beklentimiz sürüyor”  dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!