Civan, 56 milyarı gönderdi, kurtuldu

Güncelleme Tarihi:

Civan, 56 milyarı gönderdi, kurtuldu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 1998 00:00

Haberin Devamı

Kaçak Engin Civan, bugüne kadar ödemediği 56 milyar 250 milyon liralık cezasının karşılığı 230 bin doları, Citibank'tan havaleyle gönderdi. Adalet Bakanlığı, paranın teslim alınmasından sonra, Civan'ın ABD'den iadesiyle ilgili talebinden vazgeçecek.

Rüşvet ve yolsuzluk suçlamasıyla hapis ve para cezasına çarptırılan ancak para cezasını ödemeyerek ABD'ye kaçan Emlakbank eski Genel Müdürü Engin Civan 56 milyar 250 milyon lira tutarındaki para cezasını Türkiye'ye gönderdi. Civan'ın ABD'deki avukatı Brian E. Froch'un 56 milyar 250 milyon lira karşılığı olarak yaklaşık 230 bin doları Citibank aracılığıyla Civan'ın Türkiye'deki avukatına havale ettiği öğrenildi.

Türkiye'nin para cezasını ödemesi durumunda iade isteminden vazgeçeceğini bildirmesi üzerine Civan'ın cezayı ödemeye karar verdiği belirtildi. Civan'ı bir süre tutuklayıp sonra kefaletle serbest bırakan Maryland'deki Greenbelt Mahkemesi yargıçlarından William Connelly, Civan'a cezasını Türk makamlarına ödemesi için 28 Ağustos'a kadar süre tanımış ve 215 bin dolar tutarındaki kefaleti kaldırmıştı.

İADE İSTENMEYECEK

Civan'ın Türkiye'deki avukatı ABD'den gelen parayı Adalet Bakanlığı'nın göstereceği hesaba yatırdıktan sonra Türkiye Adalet Bakanlığı, ABD Adalet Bakanlığı'na Engin Civan'ın iade isteminden vazgeçildiğine dair resmi bir yazı gönderecek. Para cezasının yatırıldığı ve Türkiye'nin Engin Civan'ın iadesi isteminden vazgeçtiğine ilişkin belgeler Greenbelt Adliyesi'ne ulaşınca yargıç William Conelly, Engin Civan'la ilgili iade davasının düştüğünü içeren bir karar alarak dosyayı kapatacak.

Böylece, uzun süredir adının önünde ‘kaçak’ sözcüğü bulunan Emlakbank eski Genel Müdürü bu ünvanından kurtulacak.

Amerikalı karısı Michelle'in verdiği bilgilere göre, Civan bundan sonra ABD vatandaşlığına geçecek. 1996'de Green Card alan Engin Civan yasal bekleme süresini doldurduktan sonra vatandaşlık başvurusu yapacak. Türkiye'de hiç malı olmayan Civan'ın tüm mal varlığını ABD'ye taşıdığı belirtiliyor.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!