Citroën Sport ve Peugeot Sport'ta atama

Güncelleme Tarihi:

Citroën Sport ve Peugeot Sportta atama
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2008 12:33

Olivier Quesnel'in, 1 Ocak 2009 itibariyle Citroën Sport ve Peugeot Sport Direktörü olarak atandığı duyuruldu.

Peugeot Sport;un şimdiki Direktörü Michel Barge'nin ise başka bir göreve atandığı kaydedildi.

Citroën Sport ve Peugeot Sport'tan yapılan açıklamada, otomobil sporları departmanları aynı direktörlüğün çatısı altında toplanan Peugeot ve Citroën;in iki temel hedefinin bulunduğu belirtilerek, bunların ilkinin, markaların her birinin kendi branşlarında şampiyonluğu kazanması: Citroën için FIA Ralli Dünya Şampiyonası, Peugeot için Endurance Şampiyonası, ikincisinin ise ekipler arasında maliyetlerin minimize edilmesiyle yüksek sinerjilerin sağlanması olduğu vurgulandı.

Direktörlük görevine atanan Olivier Quesnel'in Citroën Sport ile kariyerine başladığı hatırlatılarak, bu nedenle çok iyi tanıdığı Peugeot Sport ekiplerinin yönetiminin kendisini bu görev için seçmesinden büyük gurur duyduğu belirtildi.

Açıklamada, Oliver Quesnel'in şu sözlerine yer verildi:

“Peugeot Sport;un şimdiye kadar gerçekleştirmiş olduğu performansları aşması için elimden geleni yapacağım. Bugün bunun için gerekli bütün potansiyel var. 908 HDi FAP rekabet gücü yüksek bir araç ve ekipler kararlı. Citroën Sport;da yapmış olduğumuz gibi bu sınavdan da yüzümüzün akıyla çıkmamız için herkesin motivasyonuna ve kararlılığına güveniyorum.

Citroën;e gelince, inancım tamdır: Markalar Dünya Şampiyonluğu ve Sébastien Loeb - Daniel Elena ikilisinin ardı ardına 5. kez kazandıkları Pilotlar ve Co-Pilotlar Dünya Şampiyonluğu ile 2008 yılında elde ettiğimiz olağanüstü sonuçları tekrarlamak için gerekeli tüm kapasiteye sahibiz.”

Olivier Quesnel, 58 yaşında, Citroën Sport;u 1 Ocak 2008;den tarihinden itibaren yönetiyor.

1980 yılında Jean Todt;un yanında Peugeot Talbot Sport;un kuruluşuna katıldı, ardından Michel Hommell Basın Grubu'nun Genel Müdürü oldu ve son olarak
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!