Citizen’in taklit savaşı

Güncelleme Tarihi:

Citizen’in taklit savaşı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 1999 00:00

Haberin Devamı

Çin, Hong Kong ve Panama'dan sonra, Türkiye'nin de taklit ürünler cenneti haline gelmesi, Citizen'i harekete geçirdi. Bunda da, son dönemlerde Türkiye pazarında üretilen kaplama Citizen saatlerinin taklitlerinde önemli artış gözlenmesi etkili oldu.

Citizen'den yapılan açıklamada, Çin, Hong Kong, Panama gibi pazarlarda taklit sorunu yaşadıklarına değinilerek, ‘‘Türkiye'de de taklit üretim yaptıkları tespit edilen yer ve kişilere karşı yasal işlem başlatma kararı aldık'' denildi. Citizen saatlerinin Türkiye Distrübitörü İleri Saat tarafından yapılan açıklamada, aynı mücadeleyi Çin'de de başlattıklarına değinilerek, ‘‘Çinde başarı sağladık. Aynı başarıyı, Türkiye'de de sağlamayı amaçlıyoruz. Türkiye'de şimdi yasal girişimlerin yanı sıra, gerçek saatleri taklitlerinden kolayca ayırt edilebilmesini sağlayacak yenilikleri uygulamaya koyacağız. Citizen marka saat almak isteyenlerin İleri Saat'e bağlı satış noktalarından garanti belgesi ile birlikte satın almaları gerekiyor'' dediler.

Yetkililer ayrıca, taklit sorunun sadece kaplama saatlerde yaşandığına da dikkat çekerek, ‘‘Ecodrive'' gibi güneş enerjisi ile çalışan modellerimizin yanı sıra, ‘‘Promaster'' gibi aletler için özel hazırlanmış saatlerde kullanılan teknolojinin taklit edilemediğini söylediler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!