Citi Türkiye'ye Denizbank talip

Güncelleme Tarihi:

Citi Türkiyeye Denizbank talip
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2013 17:21

ABD'li Citigroup'un satışa çıkardığı Citi Türkiye'nin bireysel birimine Denizbank talip oldu. Reuters'ın haberine göre nihai anlaşmanın bir ay içinde imzalanması bekleniyor.

Haberin Devamı

Konuya yakın üç kaynağın verdiği bilgiye göre, satış sürecinin ilk aşamalarında Odeabank, Fibabanka ve Denizbank'ın ilgi gösterdiği varlıklar için Citi, Denizbank ile anlaştı.

Konuya yakın bir kaynak, "Denizbank ile öncelikle bir münhasırlık anlaşması imzalanacak. Nihai anlaşmanın bir ay içinde açıklanması bekleniyor" dedi.

Bir başka kaynak da, "Satış sürecinin ilk aşamasında diğer talipler çok ilgiliydi. Ancak Denizbank'ın ana ortağı Sberbank'ın da devreye girmesi sonucu Denizbank yarışta öne çıkarak uzlaşma sağlandı" dedi.

Reuters'a bilgi veren bir kaynağa göre, Citi Türkiye yönetimi, geçtiğimiz hafta banka personeli ile bir toplantı yaptı ve satış sürecinde ismi açıklanmayan bir banka ile imza aşamasında olduklarını duyurdu.

Konuyla ilgili Reuters'ın ulaştığı Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş bir açıklama yapmadı.

Haberin Devamı

Citi de konuyla ilgili yorum yapmazken, Citibank Türkiye Genel Müdürü Serra Akçaoğlu, CNBC-e yayınında konuyla ilgili soruya, "Citibank Türkiye'de kurumsal ve ticari bankacılığa devam edecek. Şu an için konuyla ilgili yeni bir açıklamamız yok" yanıtını verdi.

Citigroup, Türkiye'deki bireysel bankacılık bölümünün satışı için alternatifleri değerlendirme kararı aldığını 5 Aralık'ta açıklamıştı. Citi, Türkiye'de kurumsal bankacılık faaliyetlerini sürdürecek.

Türkiye'de ilk şubesini 1981 yılında açan Citi, ülkede 37 şube ve 2 bin 212 çalışan ile faaliyet gösteriyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!