Cindoruk: Heavy Metalci gibi bir başkana ihtiyaç var

Güncelleme Tarihi:

Cindoruk: Heavy Metalci gibi bir başkana ihtiyaç var
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2001 00:00


TBMM eski Başkanı Hüsamettin Cindoruk, "Böyle kriz dönemlerinde diri, Heavy Metalci gibi bir başbakana ihtiyaç var" dedi.
Haberin Devamı

NTV, CNBC-e ve Boğaziçi Üniversitesi tarafından düzenlenen "Ekonomi Zirvesi"nin "Krizden Çıkış" konulu oturumunda konuşan Cindoruk, Türkiye'deki krizin nedeninin rejim krizi olduğunu savundu.

Cindoruk, "Türkiye'de sanal bakanlar var. Gübre işlerinin genel müdürü var, bunun yanında bakanı var. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün müdürü var, bundan sorumlu bakan var" diye konuştu.

"ABD'den değil Derviş, şeyh gelse bu sorunlar aşılamaz" görüşünü savunan Cindoruk, "Halk bu krizlerde uyanıyor. Bu krizler ne holdingleri, ne de büyük şirketleri zarara sokacak" diye konuştu.

Türkiye'nin yeni bir başbakana ihtiyacı bulunduğunu öne süren Cindoruk, "Başbakanımız bilge bir insan, ancak böyle kriz dönemlerinde diri, heavy metalci gibi bir başbakana ihtiyaç var" dedi.

Türkiye'nin askeri bir cumhuriyet olduğunu savunan Cindoruk, "Ya askerler yönetirler ya da seçim yapıp hükümeti kurma görevi verirler" ifadesini kullandı.

Hüsamettin Cindoruk, dünyada, piyasaların Milli Güvenlik Kurulu'nun toplantısında çıkacak kararları dikkate aldığı başka bir ülkenin gösterilemeyeceğine kaydetti.

"HALKIMIZ ŞEMSİYEYİ TERSİNE ÇEVİRDİ"

50 yılı aşkın bir süredir fikirleri doğrultusunda mücadele ettiğini vurgulayan Cindoruk, "Bir şemsiye partisi kurdum. Halkımız şemsiyeyi tersine çevirdi ve bana oy vermedi" dedi.

İşe Merkez Bankası yasası ile başlanması, ayrıca çıkarılacak yasalar içinde şeker ve tütün yasaların etkileyebileceği kesimlerin büyüklüğü nedeniyle dikkat gösterilmesi gerektiğini dile getiren Cindoruk, "O kesimdeki üreticilerin ciddi antidemokratik tepkileri olabilir" uyarısında bulundu.

Hüsamettin Cindoruk, Türkiye'deki devlet adamlarının "ülkeyi dışarı ihbar etmekten" vazgeçmeleri gerektiğini, Türkiye'de yolsuzluk ekonomisi bulunmadığını, ekonomik yolsuzluklar bulunduğunu kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!