Çile sonunda bitti

Güncelleme Tarihi:

Çile sonunda bitti
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2014 15:17

İstanbul'da Fatih Sultan Mehmet Köprüsü gişelerinde OGS ve HGS gişelerinin birleştirilmesi amacıyla 17 Aralık'ta başlayan çalışmalar bugün saat 12.00 itibariyle sona erdi ve gişelerin tümü açıldı. Yapılan çalışmalar nedeniyle bir süredir gişelerde saatleri bulan çok uzun kuyruklar meydana geliyordu. Hatta 1 saat civarı olan Mahmutbey-FSM köprüsü 2-2.5 saate kadar uzamaya başlamıştı. Sürücülerin bu konudaki isyanı da bir süredir medyaya yansıyordu.

Haberin Devamı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, bugün saat 12.00 itibarıyla Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde test süreci olarak Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) ve Otomatik Geçiş Sistemi (OGS) birleştirilerek ortak geçiş döneminin başladığını bildirdi. Elvan, FSM'deki test sonuçlarına göre sistemin, başta Boğaziçi Köprüsü olmak üzere Çamlıca ve Mahmutbey gişelerinde de uygulanacağını belirtti.

Söz konusu çalışmaların, yıl sonuna kadar tamamlanacağını ifade eden Elvan, uygulamanın özellikle gişe önlerinde şerit değiştirmeden kaynaklanan sıkışıklığı azaltacağına, trafik güvenliğine de önemli katkı sağlayacağına işaret etti.

FSM GİRİŞİNDE TRAFİK ÇİLESİ

Çile sonunda bitti
FSM’DE 4 GİŞE KAPATILDI

Elvan, gişelerde HGS ve OGS'nin birleştirilerek ortak geçişe imkan verilmesinin trafik akışına önemli katkı sağlayacağını da sözlerine ekledi.

Haberin Devamı

Çile sonunda bitti
TEK GİŞEDEN OKUNACAK

Yeni uygulanacak sistem ile OGS ya da HGS geçiş sistemlerinden birine sahip olan aboneler, istediği gişeyi serbestçe kullanabilecek. Eskiden cezalı olarak nitelendirilen geçişler, bundan sonra abonelerin sahip olduğu karttan düşülecek ve herhangi bir cezai işleme uğramayacak.

GİŞELER BOŞALDI

Gişelerin açılmasının ardından FSM köprüsünde büyük bir rahatlama göze çarpıyor. Uzun kuyruklar yerini boş bir trafiğe bırakmış durumda.

Çile sonunda bitti

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!