Çiftçilere 750 milyon liralık ‘askeri’ destek

Güncelleme Tarihi:

Çiftçilere 750 milyon  liralık ‘askeri’ destek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2018 01:03

MİLLİ Savunma Bakanlığı ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı arasında, askerlerin sağlıklı ve güvenli beslenmesini sağlamak amacıyla imzalanan protokol hakkında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı bazı ayrıntıları açıkladı.

Haberin Devamı

İmzaladıkları protokolle çiftçilere çok büyük katkı sağlanacağının altını çizen Bakan Ahmet Eşref Fakıbaba, “Neresinden bakarsanız bakın ortalama 750 milyon liralık bir alışverişimiz olacak. Bize bağlı kuruluşlar olan Toprak Mahsulleri Ofisinden, Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliğinden, Et ve Süt Kurumundan ürün aldığımız için, buraya bağlı çiftçilerimizde de ekonomik olarak iyileşme sağlamış olacağız yani hem çiftçilerimiz hem daha kaliteli ve ucuz ürün aldığı için Milli Savunma Bakanlığı hem de Tarım Bakanlığı olarak hizmet ettiğimiz için biz kazanmış olacağız. Kazan-kazan olacak” dedi.

5 LİRA DÜŞTÜ

Muhalefetin et ithalatına ilişkin eleştirilerine de değinen Fakıbaba, Türkiye Cumhuriyeti’nin büyük bir devlet olduğunu, 5 bin ton et alımının İstanbul’un bir günlük ihtiyacının çok azını karşıladığını belirtti. Fakıbaba, ithalatın sadece ihtiyaçtan değil, piyasayı regüle etmek için de yapıldığına dikkati çekerek, “Bazen vergi duvarlarını kaldırıyorsunuz, bazen de vergi duvarlarını sıfırlıyorsunuz. Sıfırladığınız zaman insanlar zannetmesin ki bu vergi duvarları hep aynı kalacak. O da bir regülasyon” dedi.

Haberin Devamı

Et fiyatlarını regüle ettiklerinin kesin olduğunu söyleyen Bakan Fakıbaba, “Et fiyatlarında en lüks lokantalarda bile 5 lira civarında düşüş olduğu görülüyor. Gittiğimiz her yerde şunu söylüyorlar, ‘Allah razı olsun, mutfağımız şenlendi.’ Öğrenci arkadaşlarımız teşekkür ediyorlar” diye konuştu.

Çiftçilere 750 milyon  liralık ‘askeri’ destek

SON 24 SAATTE NE OLDU?

BAKMADAN GEÇME!