CHP’li Toprak’tan MÜSİAD’a ziyaret

Güncelleme Tarihi:

CHP’li Toprak’tan MÜSİAD’a ziyaret
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2012 12:39

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, beraberinde CHP Milletvekilleri Sedef Küçük, Kemal Değirmendereli ve Engin Özkoç ile birlikte Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Genel Merkezi’ni ziyaret ederek Yönetim Kurulu Başkanı Nail Olpak ve Yönetim Kurulu üyeleriyle bir araya geldi.

Haberin Devamı

Toprak: Ziyaret amacımız MÜSİAD üyelerinin oylarına talip olmak değil, ülke için, sorunlar için ortak irade oluşturmak”
MÜSİAD Başkanı Olpak: “İlk defa MÜSİAD’ın kapısından bir CHP heyeti girdi. Bu iş alemi adına çok önemli ve güzel bir gelişme”

Toprak, CHP’nin iş dünyası, işveren sendikaları ile meslek örgütlerine yönelik yeni ve farklı bir yaklaşımı uygulamaya soktuğunu, işadamlarının girişimcilerinin sorunlarını ve çözüm yollarını ortak akıl ve ortak irade ile işbirliği anlayışıyla gündeme getirmeyi öngördüklerini kaydetti.

CHP’nin bu yeni yaklaşımı çerçevesinde daha önce TİSK, TUSKON, TÜSİAD, TESK, TOBB, GTD, USİAD gibi kuruluşlarla bir araya geldiklerini kaydeden Toprak, MÜSİAD’ı iş aleminin çok önemli aktörlerinden ve çalışmalarıyla Türkiye için çok ciddi katkılar sağlayan kurumlardan birisi olarak değerlendirdiklerini ifade ederek şöyle konuştu:

Haberin Devamı

“MÜSİAD’ı takdirle izliyoruz. Çalışmalarını, üyelerinin Türkiye ekonomisine, ülkemize ve ülkemiz insanlarına yaptıkları katkıların farkındayız. Bunun için de bu ziyareti gerçekleştiriyoruz. MÜSİAD ile CHP arasında diyalog oluşturmak hedefindeyiz. Ziyaretimiz siyasetçiler olarak MÜSİAD üyelerinin oyuna talip olmak değil ülkemiz için, sorunların çözümü için MÜSİAD ile bir ortak irade oluşturmak.

Sosyal Demokrat anlayışımız öncelikle insanı ve üretimi hedefleyen bir ekonomik modeli öngörüyor. Pastanın daha adil bölüşümü için neler yapmalıyız. Sanayicimize, girişimcimize enerjiyi daha ucuza nasıl temin edebiliriz. ARGE çalışmalarını nasıl daha ileriye taşıtabiliriz. Genel Klasik Sanayi, sanayileşme anlayışı ile devam ederek kişi başına 25 bin dolarlık bir düzeyi yakalamak mümkün değil. O nedenle yeni bir sanayi yaklaşımı, stratejisi Türkiye’nin ihtiyacı buna inanıyoruz.”

Toprak MÜSİAD’ın kuruluşundan bu yana ekonomiye, girişimciliğe, sanayileşme ve ihracata dayalı gelişme modeline, yeni Pazar arayışları ve Türk markalarının oluşumuna farklı yaklaşımlar getirdiğini, araştırma ve raporlarının ciddi anlamda yön gösterici olduğunu ifade ederek şunları söyledi:
“MÜSİAD’ın kuruluş felsefesi, Türkiye için bu açıdan çok anlamlı ve önemli.

Haberin Devamı

Nedenine gelince; sadece büyük sanayi kentlerinde yoğunlaşmış sanayi ve ticaretin ülke sathına yayılmasında, Anadolu’dan başarı hikayeleri çıkmasında MÜSİAD’ın yaklaşımları 1990’da kuruluşundan bu yana çok etkili oldu."

'İLK KEZ BİR CHP HEYETİ AĞIRLIYORUZ'

MÜSİAD Başkanı Nail Olpak, Toprak ve beraberindeki CHP milletvekillerine ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti ve teşekkürlerini ilettikten sonra MÜSİAD yönetimi ve üyelerinin CHP’nin bu yeni yaklaşımını heyecanla karşıladıklarını söyledi.

Olpak, MÜSİAD olarak ülke ekonomisinin sorunlarının çözümü kadar eğitimden, AR-GE’ye varana değin pek çok alanda çalışmalar yürüttüklerini belirterek şöyle konuştu: “Öncelikle sanayimizin, kuruluşlarımızın temel ihtiyacı ara eleman. Mesleki eğitim almış eleman. Beşeri sermaye olarak adlandırdığımız insan ve işgücünün eğitim kalitesi ve niteliğinin yükseltilmesi. Bu noktada, eğitim konusu maalesef siyasilerimiz arasında hep gelip İmam Hatip noktasında odaklanıyor. Eğitimle ilgili tartışmalar İmam Hatip odaklı gündeme geliyor. Böyle olunca da, mesleki eğitim, meslek okullarının önemi gündeme gelemiyor, tartışılmıyor gündemin dışında kaldı, kalıyor.

Haberin Devamı

Sanayimizin işgücü, eğitimli iş gücü konusundaki sorunları gündeme gelemdi. Bu okulların, meslek liselerinin önemi anlaşılamadı, konuşulmadı. Bu bizim iş dünyası olarak en temel sorunumuz. Meslek liseleri, mesleki eğitim, ara eleman ihtiyacının gerekliliği ortada. Yakında bunu daha ciddi biçimde hissedeceğiz. O nedenle mesleki eğitim, AR-GE, markalaşmaya yönelik ciddi adımlar atılmalı. Bunun gerekliliğine ve zorunluluğuna inanıyoruz. "

Nail Olpak, ilk kez bir CHP heyetini MÜSİAD’ta ağırladıklarını ifade etti ve Toprak ve CHP heyetini uğurlarken ; ”İlk defa bir CHP heyeti kapımızdan girdi. MÜSİAD’ı ilk kez bir CHP heyeti ziyaret ediyor. Bu ziyaretiniz iş alemi adına çok önemli ve çok güzel bir gelişme” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!