Chiliz (CHZ) coin nedir? Yükselişiyle gündemde

Güncelleme Tarihi:

Chiliz (CHZ) coin nedir Yükselişiyle gündemde
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2021 13:41

Son günlerde revaçta olan sanal paralardan biri de chiliz (CHZ) coin oldu. Yeni haftanın ilk gününden bu yana rekor tazeleyen CHZ (chiliz) coin, sosyal medyanın da en çok konuşulan konularından biri oldu. 2012 yılında Malta'da kurulan CHZ (chiliz) coin spor kulüpleri ile yaptıkları ortaklıklar ile biliniyor. Peki CHZ (chiliz) coin nedir?

Haberin Devamı

Chiliz (CHZ) spor, e-spor, eğlence platformları için dijital bir para birimidir ve çok çeşitli sektörlerde benimsenebilir. Spor ve eğlence için oluşturulmuş bir blockchain ekosistemi geliştirmeyi amaçlamaktadır. Alexandre Dreyfus ve arkadaşları tarafından 14 Şubat 2018’de piyasaya sürülen Chiliz (CHZ) coin, spor ve e-spor taraftarları ile kulüpler arasındaki bağlantı kurmayı ve taraftarların kulüp kararlarında söz hakkı olmasını sağlamayı hedefliyor.

Chiliz, spor takımlarının ve diğer kuruluşların , topluluk içinde bir değişim aracı olarak kullanılabilecek taraftar jetonlarını oluşturmalarına olanak tanır.

Chiliz ile kulübün forma ve ürünlerinin tasarımlarından en iyi oyuncunun kim seçileceğine ve hazırlık maçlarının yerlerine kadar pek çok konuda taraftarlar söz sahibi olabiliyor. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!