Çevreci kargolar yolda

Güncelleme Tarihi:

Çevreci kargolar yolda
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2022 07:00

Sürekli olarak büyüyen elektrikli bisiklet dünyasında farklı kategoriler var ve son dönemde özellikle elektrikli kargo bisikletleri öne çıkmaya başladı. Bu ulaşım araçları birçok firmanın ve kişinin hayatını ciddi şekilde değiştirmiş durumda. Bazı elektrikli bisikletlerde ise çocuk taşıyabilecek, çadır kampı yapabilecek özel plaftormlar bile var.

Haberin Devamı

Günümüzde hemen satın alabileceğiniz çok sayıda elektrikli bisiklet bulunuyor. Normal bisikletler için olduğu gibi elektrikli bisiklet konusunda da çok sayıda seçenek mevcut. Örneğin gündelik kullanıma, yüksek hızlı sürüşe ya da araziye özel çok sayıda elektrikli bisiklet bulmak mümkün. Bunlar arasında bir de “elektrikli kargo bisikletleri” bulunuyor. Elektrikli modeller öncesinde de kargo ya da yük taşımaya yönelik bisikletler vardı. Ancak bunlar bir elektrik desteğine sahip olmadıklarından çok fazla tercih edilmedi. Çünkü özellikle yokuşlu bölgelerde bu genelde üç tekerlekli bisikletler ile uzun süreli kullanım yüksek bir efor gerektiriyordu.

Elektrik desteği ile bu durum tamamen ortadan kalktı. Birçok otomobil modelinden daha yüksek tork değerlerine sahip yeni nesil elektrik motorları, elektrikli kargo bisikletlerini adeta bir motosiklet kadar kullanışlı hale getirdi. Güçlü elektrikli motorlar kişilere her yol şartında pedal desteği veriyor, bu sayede terlemeden ya da dizleri zorlamadan hızlı şekilde çok sayıda yük taşınabiliyor. Aynı zamanda yeni nesil pil teknolojileri de bu modellerin öne çıkmasına yardımcı oldu. Akılcı tasarımlar ve büyük pil paketleri sayesinde yük taşıma odaklı elektrikli bisiklet modelleri büyük bir kitlenin hayatına giriş yaptı.

Haberin Devamı

KULLANIM ALANI GENİŞ

Elektrikli kargo bisikletleri için farklı kullanım alanları var. Bu modeller şu an şirketler tarafından şehirlerdeki kısa mesafeli taşıma amaçları için aktif olarak kullanılıyor. Bu bisikletler ile müşterilerine çiçek, ekmek, gazete, kargo paketi, posta, süt ya da yemek taşıyan çok sayıda şirket bulunuyor. Bazı modeller gıdaların bozulmasını önleyen soğutmalı dolap opsiyonu ile donatılarak şirketlerin hayatını oldukça kolaylaştırıyor. Yüksek taşıma kapasiteleri sayesinde tek seferde çok sayıda yükü üstlenebilen bu ürünler, ailelerin de olmazsa olmaz bir parçası olmaya başladı.

ÖZEL KASALARI VAR

Sayıları gün geçtikçe büyüyen bir kitle, günlük gıda alışverişini ve fazlasını sessiz, temiz ve ucuz şekilde bir elektrikli kargo bisikleti satın alarak gidermeye başladı. Bu popülerlikleri sürekli olarak artan elektrikli ulaşım araçlarıyla çocuklarını taşıyanlar dahi bulunuyor. Hatta bazı büyük elektrikli kargo bisikletleri, birden fazla çocuğu taşıyabilecek kasalar ile geliyor. Bu sayede kişiler çocuklarını alışverişe götürebiliyor ya da bisikletleri ile okula taşıyabiliyor. Kemer gibi özel güvenlik önlemlerine sahip bu bisikletler, özellikle güzel havalarda çocukların oldukça hoşuna gidiyor, küçük şehirlerde büyük bir trafik rahatlığı sağlıyor.

Haberin Devamı

YENİ NESİLLERDE KAMP BİLE YAPILABİLİYOR

Elektrikli kargo bisikletleri için bunlara ek olarak başka kullanım alanları da var. Türkiye’de yurtdışındakiler kadar gelişmiş versiyonlar olmamasına rağmen sayıları artan modeller, kamp tutkunu kişiler tarafından da ciddi şekilde kullanılmaya başlandı. Yeni nesil modellerin yüksek taşıma kapasitesi ve menzilleri, kişilerin iki kişilik hafta sonu kaçamaklarını dahi mümkün hale getirdi. Bu bisikletleri çadır ve yatak gibi kamp malzemeleri ile donatan sürücüler, yakınlarındaki doğal alanlara gidip kamp kurarak keyifli bir hafta sonu geçirebiliyor. Bu arada son olarak şunu da belirtmek gerekiyor. Eğer gerekli parçalar sağlanırsa, bazı normal elektrikli bisiklet modelleri de kargo bisikleti haline getirilebiliyor. Ancak bunun çoğu zaman pek fazla ideal olmadığını ve spesifik olarak kargo amacıyla üretilen bisikletlerin çok daha kullanışlı ve yetenekli olduğunu belirtmek isterim.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!