Cep’ten mesaj, tebrik kartını katladı

Güncelleme Tarihi:

Cep’ten mesaj, tebrik kartını katladı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2001 00:00

Haberin Devamı

Cep telefonları ile gönderilen kısa mesajlar, bayram ve yılbaşı kutlamasında tebrik kartını tahtından indirdi. 2000'in son haftasında cep telefonu aboneleri 150 milyon kısa mesaj gönderirken, bu yıl gönderilen tebrik kartı sayısı da 70 milyondan 60 milyona geriledi.

Günlük hayatın ayrılmaz parçası haline gelen cep telefonları, Türk halkının geleneksel davranışlarını da teknoloji ile buluşturdu. Cep telefonları ile gönderilen kısa mesajlar, bayram ve yılbaşı kutlamasında tebrik kartını tahtından indirdi. Yılın son haftasında cep telefonu kullanıcıları bayram ve yılbaşı kutlaması için 150 milyon kısa mesaj gönderirken, bu yıl gönderilen tebrik kartı sayısında yüzde 17 oranında gerileme yaşandı.

Posta ile geçen yıl 70 milyon 414 bin adet bayram ve yılbaşı kartı gönderilirken, bu yıl ramazan bayramı ve yılbaşı nedeniyle 60 milyon adet kart postalandı. Bu 60 milyon adet tebrik kartına karşın, Turkcell abonelerinin bayram ve yılbaşı tebriği için yakınlarına gönderdiği mesaj sayısı toplam 110 milyonu buldu. Cep telefonları aracılığıyla ulaşan bayram ve yılbaşı mesajlarının sayısının Telsim ile birlikte yaklaşık 150 milyona ulaştığı tahmin ediliyor.

Turkcell'in normal günlerde 7.5 milyon olan SMS sayısı, 26 Aralık - 1 Ocak tarihleri arasındaki haftada 110 milyona ulaştı.

Turkcell aboneleri en fazla mesajı bayramın ilk günü olan 27 Aralık 2000 tarihinde ve yılbaşı günü 31 Aralık 2000'de gönderdi. Bayramın ilk günü gönderilen mesaj sayısı 31 milyonu bulurken, yılbaşı günü cep telefonlarına 30 milyon adet ‘‘mutlu yıllar’’ mesajı gönderildi.

İnternet üzerinden de kısa mesaj gönderme imkanının bulunmasının bu yıl, kısa mesaj kullanımını artıran nedenlerin başında geldiği belirtiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!