‘Cep’ten kalkınma seferberliği

Güncelleme Tarihi:

‘Cep’ten kalkınma seferberliği
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2013 00:42

TURKCELL’in TİSVA (Türkiye İsrafı Önleme Vakfı) işbirliğiyle hayata geçirdiği Ekonomiye Kadın Gücü projesi, girişimci kadınlara işin uzmanlarından koçluk fırsatı sunmaya başladı.

Haberin Devamı

İlk koç, Tülin Şahin oldu. Moda ve tasarım alanında koçluk veren Tülin Şahin, Ekonomiye Kadın Gücü’nin tek yaprak logosundan esinlenerek çiçeği andıran 4 yapraklı bir desen tasarladı. Türkiye’nin dört bir yanında girişimci kadının bu deseni ürünlerinde kullandığını belirten Şahin, “Gaziantep’te bu desen deriye işlendi, Urfa’da keçeye; Edirne’de muma döndü, İstanbul’da kurabiyeye; Kastamonu’da kumaşa taş baskı yapıldı. İki hafta gibi kısa sürede el emeği, göz nuru herkes yılbaşı hediyesi olabilecek ürünler hazırladı. Umarım, kurumlar, şirketler bu ürünleri seçerler ve projeye destek olurlar” dedi.

ONLINE PAZAR YERİ

Ekonomiye Kadın Gücü projesinden faydalanan 68 bin dar gelirli girişimci kadına, yeni nesil girişimci olma yöntemleri öğretiliyor. Kullandıkları mikrokredinin yanı sıra Turkcell’in iletişim ve teknoloji birikiminden de faydalanabiliyorlar. TİSVA Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Aziz Akgül, “Turkcell ile 4 yılda 100 bin kadına ulaşmayı hedefliyoruz” dedi. Turkcell KSS, Sponsorluk ve STK İlişkileri Direktörü Zeynep Özbil ise ‘cepten kalkınma seferberliği’ olarak nitelendirdiği projeyle ilgili şöyle konuştu: “Ekonomik destek kapsamında 1 milyon TL mikrokredi oluştu. Desteğimiz kapsamında e-ticaret sitemiz Turkcell El Emeği Pazar Yeri’ni açtık. Tüm Türkiye el emeği ürünlere artık tek tıkla ulaşabiliyor. Burada 6 ilden toplam 1130 ilan var. Hangi operatörü kullanıyorsanız kullanın FON yazıp 5886 mesaj gönderip 5 TÜL bağış yapabiliyorsunuz.”
Tülin Şahin de, “Bir araştırmada okumuştum; Türkiye’de kadının çalışmasını istemiyorlar ama ev ekonomisine katkı yapmasını istiyorlar. Bu, mümkün mü? Ben kadının kendi ayakları üzerinde durabilmesini çok önemsiyorum. O yüzden bu projenin gönüllüsü oldum” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!