‘Cep’teki fotoğrafı paraya çeviriyor

Güncelleme Tarihi:

‘Cep’teki fotoğrafı paraya çeviriyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2013 00:55

‘Cep’lere giren fotoğraf makineleri artık para kazandırmaya başlıyor.

Haberin Devamı

Akıllı telefonlarda yer alan Scoopshot, kullanıcıların çektiği fotoğraf ve videoları medya devlerine ulaştırarak para kazandırıyor.

AKILLI telefonlar ve tabletler sosyal paylaşım sitelerinin yaygınlaşmasıyla beraber fotoğraf çekmek ve bu fotoğraflar paylaşmak daha fazla kullanılmaya başlandı. Sadece eşe dosta gösterilen çekilen fotoğraflar artık para kazandırmaya başlıyor. Scoopshot uygulamasıyla çekilen fotoğrafları başta Hürriyet Dünyası olmak üzere dev medya şirketleri satın alıyor.

HABERİ YAKALA

Scoopshot, uygulama akıllı telefon fotoğraf işine habercilik ruhu katıyor ve kullanıcıların sıcak gelişmeleri anında görüntüleyip dünyanın medya devlerine ulaştırmasını sağlıyor. Scoopshot bunu yaparken fotoğrafı çeken kullanıcıların fotoğraflarda imzasını yayınlayarak karşılığında para kazandırıyor. Örneğin, büyük bir siyasi protesto, bir trafik kazası, futbol maçındaki olaylar, doğal afet veya bir müzik konseri gibi birçok farklı kategoride fotoğraf paylaşmak mümkün. Söz konusu fotoğraflar, Scoopshoot ile anında dünyanın önde gelen medya devlerine ulaşıyor.

HÜRRİYET DÜNYASI’NDA

Türkiye’de Hürriyet Dünyası başta olmak üzere medya şirketlerinin Scoopshoot’a yüklenen fotoğrafları yayınlarında kullanması durumunda ise kullanıcılar para kazanıyor. Scoopshot, Avrupa’da yaklaşık 3 yıl önce kullanıma açıldı. Ancak dünyanın önde gelen medya şirketlerinin uygulamaya yoğun ilgi göstermesi kısa zamanda uygulamanın popüler olmasını sağladı. Şu anda Sccopshot’tan fotoğraf kullanan medya şirketleri arasında SkyNews, Deutsche Welle, USA Today, Metro gibi önde gelen medya kuruluşları bulunuyor. Scoopshot hem Apple’ın mobil işletim sistemi iOS (https://store.scoopshot.com/app/hurriyet/ios) hem de Google’ın mobil işletim sistemi Android’de (https://store.scoopshot.com/app/hurriyet/android) ve Windows mobil işletim sistemi Windows Phone 8’de (https://store.scoopshot.com/app/hurriyet/wp) yer alıyor. Tablet bilgisayarla da kullanılabilen Scoopshoot, e-posta ile birkaç dakika içinde bir hesap açtıktan kullanıma hazır oluyor. Scoopshot’ı kolayca indirebileceğiniz linkler Hurriyet.com.tr’de de yer alıyor.

Haberin Devamı

Scoopshot nasıl çalışıyor?

AKILLI telefon ve tabletlere yüklenen uygulamayla haber değeri taşıyan görüntüler Scoopshot üzerinden paylaşılıyor. Görüntünün bedeli kullanıcılar tarafından belirleniyor ve dünyanın dev medya şirketlerine sunuluyor. Söz konusu görselleri kullanmak isteyen medya şirketleri, fotoğrafları satın alıyor ve haberlerde kullanıyor.

OYUN DÜNYASI

Haberin Devamı

500 milyon dolarlık ‘oyun’

DİJİTAL oyun dünyasını biraraya getiren “Dijital Oyun ve Eğlence Fuarı GameX 2013” bu yıl sekizinci kez düzenlendi. Oyunseverleri ve oyun sektörünü buluşturan oyun fuarında ödüllü turnuvalar yapıldı. Fuar 500 milyon dolarlık oyun pazarını biraraya getirirken özellikle online oyun sektörünün büyüklüğü dikkat çekti. Bu yıl Türkiye’ye ilk kez gelecek olan Heroes Of Newerth, oyunseverlerle ilk kez buluştu. Ayrıca Game X 2013’de oyunseverler, Legend Online ile son yıllarda büyük atak yaparak Uzak Doğu’nun parlak oyun firmalarından biri halini alan Oasis Games’in de yeni oyunları tanıtıldı. PaybyMe ile birlikte boy gösteren, World of Tanks ile dünya çapı başarıya ulaşan Wargaming ve Football Superstars ile ünlenen CyberSports da GameX 2013’e renk kattı. Yakın zamanda
Warface ile piyasaya girecek olan Crytek’in yanı sıra, yıllarca Türkiye’nin en çok oynanan oyunlarından birisi olan Knight Online, EPIN ve PaybyMe tarafından Türkiye’ye getirilen Steam de GameX’te yer aldı.

UYGULAMA

Haberin Devamı

Cepte kalan parayı telefondan takip et

KULLANICILARIN yanından ayırmadığı akıllı telefonlarla cepte kalan para takip edilebiliyor. ‘Daily Cost’ adındaki uygulamaya aylık kazanç giriliyor. Harcama yaptıkça uygulamaya yazılıyor. Harcama tutarının yanı sıra harcamaya yapılan mekan ve kategori seçiliyor. Kullanıcılar böylece harcamalarını kontrol edebiliyor. Android ve iOS’lar için kullanımda olan uygulama ücretsiz olarak indirilebiliyor. Kullanıcılardan tam puan alan uygulama özellikle harcamalarını unutan kullanıcılar için öneriliyor.

HAFTANIN TRENDİ

18 ayardan gelen ses

BERLİN’de düzenlenen IFA’da dünyanın en pahalı kulaklıklarından biri görücüye çıktı. İsveçli kulaklık üreticisi Happy Plugs’ın ürettiği kulaklık 11 bin euroluk fiyata sahip. 18 ayar altın ile kaplanan kulaklık 25 gram ağırlığında ve el yapımı özelliklerini taşıyor. Alınan siparişler 3-4 hafta içinde alıcıya ulaştırılıyor. Şirketin metalden yapılmış diğer kulaklık modellerinin fiyatları ise 24.99 Euro ile 34.99 Euro arasında bulunuyor.

Haberin Devamı

‘Cep’teki fotoğrafı paraya çeviriyor


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!