Cenevre'de ısmarlama otomobil yarışı

Güncelleme Tarihi:

Cenevrede ısmarlama otomobil yarışı
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 1998 00:00

Haberin Devamı

Avrupa'nın Frankfurt ve Paris'ten sonraki en büyük otomobil fuarı Cenevre'de başladı. Bu yıl 68'incisi düzenlenen Uluslararası Cenevre Otomobil fuarı görkemli bir açılış yaptı. İlk iki gün basın mensupları için açık olan fuarın resmi açılışı ise yarın yapılacak. Otomobilseverler 15 Mart tarihine kadar 10 gün boyunca otomotiv sektöründeki yenilikleri ve yeni modelleri görme şansına sahip olacaklar. Fuarın açlışını İsviçre Parlamentosu Başkanı Flavio Cottı ile Yerel Meclis Başkanı Gerard Ramseyer yapacak. 33 ülkeden 280 firmanın 1020 ürününü tanıttığı fuar toplam 93 bin metrekarelik bir alanda yapılıyor. Ana teması, ‘‘The car: Tailor-Made mobility’’ (ısmarlama otomobil) olarak belirlenen fuarda bu yıl rekor seviyede Dünya ve Avrupa premiyeri yapılıyor. Bu yıl, yenilenen BMW 3 serisi, Mercedes'in CL Cabriolet modeli, Renault'un yeni Clio'su, Rolls Royce'un Silver Seraph modeli, Volkswagen Golf'ün Cabriolet modeli, Aston Martin'in Project Vantage modeli, Citroen Xsara'nın stationwagon modeli, Ford'un Coger modeli, Saab'ın 9-3 modeli ve Opel'in elektrikli EV1 modeli ve Peugeot'un 205'in yerini alacak olan 200 Cabriole modeli ilk olarak fuarda sergileniyor.

KADINLARIN İLGİSİ

Geçen yıl 80 ülkeden yaklaşık 3 bin 800 basın mensubunun gezdiği fuarı ayrıca 5 kıtadan 84 ülkeden gelen 40 bin kişi ziyaret etti. Bu yıl ise ziyaretçilerin sayısının 50 bine ulaşması bekleniyor. Geçen yıl fuarı gezen 40 bin ziyaretçinin yüzde 27'si kadındı ve fuarı gezenlerin yüzde 82'si 18-54 yaşları arasındaydı.

Murat Günak'tan Peugeot 200

Türk tasarımcı Murat Günak'ın dizayn ettiği Peugeot 200 Cabriolet büyük ilgi görüyor. Mercedes'ten sonra Peugeot'un Tasarım Bölümü Başkanlığına transfer olan Günak, Peugeot'da, otomobil dünyasında büyük ilgi gören Asphalte ve Touareg consept modelleriyle 406'nın tasarımını yapmıştı. Günak'ın Peugeot'daki ilk büyük eseri sayılan 200'ün bu yılın sonunda Avrupa'da piyasaya çıkması bekleniyor. Otomobilin en büyük özelliği tavanın 16 saniyede arka bölüme geçerek üstü açık hale gelebilmesi.

Dünyanın en büyük üçüncü otomobil fuarı Cenevre'de başladı. 10 gün sürecek olan Cenevre Fuarı'nda bu yılki ana tema ‘‘ısmarlama otomobil’’ olarak belirlendi. 33 ülkeden 280 firmanın katıldığı fuarda 1020 ürün sergileniyor.

MERCEDES CLK 230 CABRİOLET

193 beygir gücünde ve 2.3 litrelik güçlendirilmiş motora sahip. Tek kapılı ve üstü açılabilir bu otomobil hem spor hem de gayet ciddi bir görünüm veriyor.

BMW 320d

Yenilenen BMW 3 serisi Fuar'da en gözde otomobillerden biri. Bu seri güçlendirilmiş 4 ve 6 silindir ile diesel motora da sahip.

AUDİ A6 AVANT

Audi A6 Avant, Fuar'da en dikkat çeken otomobiller arasında yer alıyor. Audi A6 Avant, 2.7 litrelik turbo ve 1.8 ile 2.8 litrelik motora sahip.

FORD FOCUS

Yeni Ford Focus Fuar'da ilk kez otomobil meraklıları ile buluştu.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!