Çelik: TEB ve SGK uzlaşır ilaçta sıkıntı yaşanmaz

Güncelleme Tarihi:

Çelik: TEB ve SGK uzlaşır ilaçta sıkıntı yaşanmaz
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2012 00:00

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Türk Eczacılar Birliği (TEB) ile Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) arasındaki 1 Şubat’ta yürürlüğe girecek yeni ilaç alım protokolü görüşmelerinde anlaşma sağlanamamasına ilişkin, “Nihayetinde büyük ölçüde uzlaşacağımız inancı içindeyiz. İlaç alınamayacak, ilaç verilemeyecek gibi bir yaklaşım kesinlikle söz konusu olamaz ama talepleri saygıyla karşılıyoruz” dedi.

Sıkıntı yaşamayız

Sağlık hizmeti sunumunda eczacıların önemli bir halka olduğunu, bugüne kadar eczacılarla hep diyalog halinde olduklarına işaret eden Bakan Çelik, şöyle konuştu: “Protokol sürecine gelmiş bulunuyoruz. Değerlendirmeler yapılıyor. Nihayetinde büyük ölçüde uzlaşacağımız inancı içindeyiz. Çünkü bir anlamda hepimiz kamu hizmeti görüyoruz. Bu çerçevede ilaç alınamayacak, ilaç verilemeyecek gibi bir yaklaşım kesinlikle söz konusu olamaz ama talepleri saygıyla karşılıyoruz. O talepler kurumda teknik düzeyde bugüne kadar çalışıldı. Önümüzdeki süreç içerisinde benim de katıldığım toplantılarla son şeklini aldırmış olacağız. Ben bir sıkıntı yaşayacağımız kanaatinde değilim.”

Uzlaşılmayan konular

Eczacılarla yapılan görüşmelerde konuşulup anlaşılan çok sayıda konu olduğunu ifade eden Çelik, “Ama anlaşılmayan bir kaç husus da var. Eczacıların kutu başı bir ücret ödenmesiyle ilgili bir talebi olduğu söyleniyor ama henüz bunu bana ifade etmediler. Görüşmemizde büyük ihtimale uzlaşılamayan konular gündeme gelecek, onları birlikte oturup değerlendireceğiz” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!