Çelebi, Eşel-Mobil turunda

Güncelleme Tarihi:

Çelebi, Eşel-Mobil turunda
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 1997 00:00

Haberin Devamı

Devlet Bakanı Işın Çelebi, Hükümet ile Türk-İş arasında gerginlik yaratan Eşel-Mobil sistemi konusunda, Türk-İş Genel Başkanı Bayram Meral'i ikna etmeye çalışıyor.

Çelebi, Meral'i makamında ziyaret ederek öğle yemeği yedi. Yemek öncesinde basına açıklama yapan Çelebi, Eşel Mobil'i ‘çağdışı' bir model olarak niteledi ve ‘‘Ancak, henüz yerine ne koyacağımızı bilmiyoruz. Bunun belirlenmesi halinde Eşel Mobil kaldırılabilir'' dedi

Eşel-Mobil, sosyal güvenlik, sağlık gibi konuların ‘elele verilerek' çözülebilecek konular olduğunu belirten Bakan Çelebi, toplumun asıl sorunun gelir dağılımındaki adaletsizlik olduğunu vurguladı.

Çelebi, şunları söyledi: ‘‘Çalışanlarımızın Eşel Mobil'den başka sorunları da var. Bunlar sağlık reformu, sosyal güvenlik kurullarının reformu ile düzenlemeye çalışıyoruz. Eşel Mobil konusundaki sorunlar küçük ayrıntılardır. Bu konuda en kısa zamanda anlaşmaya varılacağına inanıyorum.''

Türk- İş Başkanı Meral ise Eşel Mobil sisteminin kaldırılmasının maliyetinin DPT'nin raporunda ifade edildiği gibi 346 trilyon lira değil, 76 trilyon lira olduğunu söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!