Celal Kolot mali sıkıntıya girdi, 20 yıllık bayiliği iptal edildi

Güncelleme Tarihi:

Celal Kolot mali sıkıntıya girdi, 20 yıllık bayiliği iptal edildi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2014 12:51

Beşiktaş Kulübü eski Yönetim Kurulu Üyesi Celal Kolot içine düştüğü mali darboğazı aşamayınca 20 yıllık Toyota bayiliği iptal edildi. Kolot’un şirketinden otomobil satın alanlar paralarını ödedikleri halde araçlarını alamadı. Hürriyet’e konuşan Kolot, “Durumu düzeltmek için kolumdaki saati dahi sattım ancak kurtaramadım. Ortaklık planımıza da izin verilmedi” dedi.

Haberin Devamı

Bir dönem Beşiktaş Kulübü’nde futbol şube sorumlusu olarak görev Celal Kolot ve kardeşinin sahip olduğu Toyota Plaza Beykoz-Kavacık’ın bayiliği geçtiğimiz hafta iptal edildi. Toyota Türkiye tabelalarını söktü.

Celal Kolot mali sıkıntıya girdi, 20 yıllık bayiliği iptal edildi

‘KURTARAMADIK’

9 aya yakın bir süreden beri mali zorluk içinde olan şirketten otomobil alan 15 kadar müşterinin ise ödemelerini yaptıkları halde otomobillerini alamadıkları öğrenildi.

Beykoz Otomotiv Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Celal Kolot, yaşananlar ile ilgili Hürriyet’te şunları söyledi: “Yaklaşık 9 aydan beri mali zorluk içindeydik. Bu durumu aşmak için birçok varlığımızı sattık. Evim dahi bir bankanın ipoteği altında. O da yakından satılabilir. Bulunduğumuz plazanın yarısı bizimde ancak onu bile sattık. Şu an kiracı durumdayız. Durumu düzeltmek için kolumdaki saati dahi sattım ancak kurtaramadık.”

Haberin Devamı

ORTAKLIĞA ONAY ÇIKMADI

Kolot, 50 kadar çalışanın bir süredir ödenmeyen ücretleri, otomobil satın alan 15 kişinin verdiği paralar ve bir takım borçları bulunduğunu ifade ederek “Bizim bir aydır süren bir ortaklık görüşmemiz vardı. En son bir şirket ile masa oturduk ve el sıkışarak kalktık. Şirketin yüzde 60’ı yeni ortakta yüzde 40’ı bizde kalacaktı. Ancak Toyota Türkiye buna onay vermedi. Denizdeyken bize, kurtulmamız için can simidi atmadılar. Bu plan gerçekleşseydi hep insanların paralarını ödeyecek hem de çalışan ücretleri ödenecekti. Ancak şimdi durumumuz çok daha zor. Yapabileceklerimiz sınırlı.”

Celal Kolot mali sıkıntıya girdi, 20 yıllık bayiliği iptal edildi

‘DÜŞENİN DOSTU OLMUYOR’

Üç nesildir zengin bir ailenin mensubuyum şimdiki durum bize ağır geliyor diyen Kolot, “Kimseden yardım talebim olmadı. Sonuçta durumumu herkes biliyordu. Birileri yardım etsin diye dilencilik yapacak biri değilim. Siz düşünce kimse yardıma gelmiyor. Düşenin dostu olmuyor demek ki… Hiçbir zaman parasızlık çekmedik. Her gün icra geliyor. Ancak yine de her sabah işe geliyor akşam çıkıyorum. Kaçmadık buradayız” dedi.

Haberin Devamı

Kolot, yaşadıkları mali sıkıntının altında banka kredilerinin önemli pay sahibi olduğuna işaret ederek “1 liraya 3 lira faiz ödedim. Faizler oldukça ağır” şeklinde konuştu.

'ÖDEME YAPTIM ARACI ALAMADIM'
Armağan Avcı otomobil satın almak için 60 bin TL ödeme yaptığını ancak aracını alamadığını belirterek "Konuyu Toyota Türkiye'ye iletmemize rağmen hiçbir yetkiliden destek görmedik" dedi. Avcı kendisi ile birlikte diğer alacaklıların da yargı süreci ile yüzyüze bırakıldığına işaret etti.

dgokce@hurriyet.com.tr

BAKMADAN GEÇME!